09 apr 2016 06:00

09 apr 2016 06:00

Färre bilar har flyttats i år

SKÖVDE: Summering av sandsopning i centrum

Den här veckan har parkeringar sopats i Skövde centrum. Antalet felparkerade bilar har halverats jämfört med förra året, något som kan bero på att Skövde kommun satsat mer på information.

Sandupptagningen på parkeringar i Skövde centrum började i måndags och det har inneburit att parkeringar tidvis varit avstängda. Bilar som trots det stått där har flyttats tillfälligt och fått parkeringsböter, sammanlagt en kostnad på 2100 kronor för bilägaren. Fyra arbetslag har varit ute och sopat.

– Det har gått bra. Vi har kört centrum den här veckan och börjat lite på Östermalm och Västermalm. Tyvärr var det lite dåligt väder onsdag och torsdag, det gör att det tar lite längre tid, säger Jens Nilsson, gruppchef på driftavdelningen.

Antalet bilar som flyttats i år tror han är strax över 70.

– Förra året flyttade vi 144 så det är en förbättring. Vi har vissa parkeringar vi kommer att stänga av i ytterområdena nästa och nästnästa vecka, men där har vi förhoppningsvis inte så många bilar som står i vägen.

Jens Nilsson berättar att de informerade väldigt mycket inför sandupptagningen förra året, men att de utökat det i år.

– Vi har lagt ut på Facebook bland annat och det inlägget har blivit väldigt delat. Utöver det har vi informerat som vi gjort tidigare plus att vi delat ut flyers på bilar i stan innan vi började med sandsopningen.

Sandupptagningen fortsätter nästa vecka.

– Till första maj ska vi vara klara. Vi hoppas vara klara innan, som det ser ut just nu ligger vi ganska bra till, säger Jens Nilsson.

Sandupptagningen på parkeringar i Skövde centrum började i måndags och det har inneburit att parkeringar tidvis varit avstängda. Bilar som trots det stått där har flyttats tillfälligt och fått parkeringsböter, sammanlagt en kostnad på 2100 kronor för bilägaren. Fyra arbetslag har varit ute och sopat.

– Det har gått bra. Vi har kört centrum den här veckan och börjat lite på Östermalm och Västermalm. Tyvärr var det lite dåligt väder onsdag och torsdag, det gör att det tar lite längre tid, säger Jens Nilsson, gruppchef på driftavdelningen.

Antalet bilar som flyttats i år tror han är strax över 70.

– Förra året flyttade vi 144 så det är en förbättring. Vi har vissa parkeringar vi kommer att stänga av i ytterområdena nästa och nästnästa vecka, men där har vi förhoppningsvis inte så många bilar som står i vägen.

Jens Nilsson berättar att de informerade väldigt mycket inför sandupptagningen förra året, men att de utökat det i år.

– Vi har lagt ut på Facebook bland annat och det inlägget har blivit väldigt delat. Utöver det har vi informerat som vi gjort tidigare plus att vi delat ut flyers på bilar i stan innan vi började med sandsopningen.

Sandupptagningen fortsätter nästa vecka.

– Till första maj ska vi vara klara. Vi hoppas vara klara innan, som det ser ut just nu ligger vi ganska bra till, säger Jens Nilsson.