09 apr 2016 06:00

09 apr 2016 06:00

Skatteverket ändrade sig

SKÖVDE: Friskvakten AB fick rätt mot skatteverket

Friskvakten AB har vunnit ett överklagande mot skatteverket och får tillbaka drygt 800 000 kronor som bolaget betalat in till myndigheten.
– Vi är jätteglada för det här beslutet, säger Susann Lindelöf på Friskis och svettis.

Friskvakten AB är det bolag som föreningen Friskis och svettis bildade när de skulle hyra sin nuvarande lokal i Skövde. Friskvakten har fakturerat andra idrottsföreningar för hyra av friskis-lokalerna samt för uthyrning av de inventarier som ingått vid uthyrningen.

Bolaget hyr ut sina lokaler till idrottsutövning på kortare eller längre tid, då kan även träningsredskap och instruktör ingå. De har även intäkter från företag som är fasta hyresgäster i huset samt skolor och företag som hyrt lokalerna.

Här menade skattemyndigheten att man inte ville ge avdragsrätt till Friskvakten AB för olika poster, till exempel för mervärdesskatt. Målet har rört inkomståren 2012-2013.

– Vi är jätteglada nu att vi fått rätt när skatteverket ändrat sig och vi kommer att få tillbaka alla pengar vi betalat in, säger Susann Lindelöf, verksamhetschef på Friskis och svettis samt driftansvarig för bolaget Friskvakten.

– Nu får tillbaka drygt 800 000 kronor och de 58 000 kronor vi betalat för de konsulttjänster vi köpt i samband med överklagandet. Vi har ju lagt ett stort antal ideella timmar på det här och nu ska det bli bra att fokusera på verksamheten igen, säger hon.

Friskvakten AB är det bolag som föreningen Friskis och svettis bildade när de skulle hyra sin nuvarande lokal i Skövde. Friskvakten har fakturerat andra idrottsföreningar för hyra av friskis-lokalerna samt för uthyrning av de inventarier som ingått vid uthyrningen.

Bolaget hyr ut sina lokaler till idrottsutövning på kortare eller längre tid, då kan även träningsredskap och instruktör ingå. De har även intäkter från företag som är fasta hyresgäster i huset samt skolor och företag som hyrt lokalerna.

Här menade skattemyndigheten att man inte ville ge avdragsrätt till Friskvakten AB för olika poster, till exempel för mervärdesskatt. Målet har rört inkomståren 2012-2013.

– Vi är jätteglada nu att vi fått rätt när skatteverket ändrat sig och vi kommer att få tillbaka alla pengar vi betalat in, säger Susann Lindelöf, verksamhetschef på Friskis och svettis samt driftansvarig för bolaget Friskvakten.

– Nu får tillbaka drygt 800 000 kronor och de 58 000 kronor vi betalat för de konsulttjänster vi köpt i samband med överklagandet. Vi har ju lagt ett stort antal ideella timmar på det här och nu ska det bli bra att fokusera på verksamheten igen, säger hon.