10 apr 2016 17:44

10 apr 2016 17:44

Provade på med körsång

SKÖVDE: Körfamiljen Diss bjöd in till att pröva körsång

Under rubriken körsång för alla var det öppet hus på Medborgarskolan för de som ville testa att sjunga i kör. Körfamiljen Diss stod bakom inbjudan till prova - på dagen.
– Det är som ett gympapass, menade nybörjaren Annika Berglund.

I körföreningen Diss finns det flera olika typer av körer och vokalensembler, samtliga utom barnkören GoDiss var representerade vid prova - på dagen. På programmet stod att öva in ett par olika sånger för att sedan framföra dessa i en minikonsert inför anhöriga och vänner.

Körledaren Ronnie Cryner har lett olika körer i ett dussintal år och han menar att det är väldigt berikande att sjunga i en kör med många runt sig som sjunger. Efter repetitionerna med de vana körmedlemmarna, samt de åtta - tio stycken nybörjare som besöker prova - på dagen är han inte sen att berömma sina körsångare.

– Lokalen vi repar i här kallas New York så vad var mer passande än att öva på filmmusiken ” New York New York”. Och det fixade ni på en halvtimme när det borde ta två timmar, utbrister han när han har hela kören framför sig. Det har gått fantastiskt bra i dag.

Tre nybörjare som deltog var Annika Berglund, Annelie Wallén och Anna-Karin Rudhager. De har tidigare deltagit i Medborgarskolans måndagskör men under lördagen var de omgivna av en större körfamilj än vanligt.

– Det är roligt med en sådan här dag och det är som ett gympapass, även för hjärnan säger Annika. Men stämmorna är svårast fyller Anna-Lena och Annelie i, men vi tycker att det härligt med sång och glädje, och man kan mer än man tror säger de.

I körföreningen Diss finns det flera olika typer av körer och vokalensembler, samtliga utom barnkören GoDiss var representerade vid prova - på dagen. På programmet stod att öva in ett par olika sånger för att sedan framföra dessa i en minikonsert inför anhöriga och vänner.

Körledaren Ronnie Cryner har lett olika körer i ett dussintal år och han menar att det är väldigt berikande att sjunga i en kör med många runt sig som sjunger. Efter repetitionerna med de vana körmedlemmarna, samt de åtta - tio stycken nybörjare som besöker prova - på dagen är han inte sen att berömma sina körsångare.

– Lokalen vi repar i här kallas New York så vad var mer passande än att öva på filmmusiken ” New York New York”. Och det fixade ni på en halvtimme när det borde ta två timmar, utbrister han när han har hela kören framför sig. Det har gått fantastiskt bra i dag.

Tre nybörjare som deltog var Annika Berglund, Annelie Wallén och Anna-Karin Rudhager. De har tidigare deltagit i Medborgarskolans måndagskör men under lördagen var de omgivna av en större körfamilj än vanligt.

– Det är roligt med en sådan här dag och det är som ett gympapass, även för hjärnan säger Annika. Men stämmorna är svårast fyller Anna-Lena och Annelie i, men vi tycker att det härligt med sång och glädje, och man kan mer än man tror säger de.