11 apr 2016 11:30

11 apr 2016 14:20

Polisen sprider bilder på rånarna

SKÖVDE: Hoppas kunna gripa gärningsmännen

Skövdepolisen har spridit bilderna på de män som försökte råna Pagoldhs ur till övriga polisregioner.
– Om de är kvar i landet borde vi kunna plocka dem, säger polisen Tony Johansson.

Polisen har ännu inte gripit de män som slog till mot Pagoldhs ur i centrala Skövde i torsdags.

– Men vi jobbar på. Vi har ju fått uppgifter om att de sprang mot Resecentrum och nu går vi igenom övervakningskameror där för att se om de fastnat på någon film och om det kan säga något om hur de tog sig vidare, säger Tony Johansson, chef för utredningsgruppen vid Skövdepolisen.

På övervakningsfilmen från butikens egen kamera, som bland andra SLA har visat på webben, syns männens ansikten tydligt. Om detta säger Johansson:

– Så kan man ju göra om man bara är här ett kort tag och sedan ämnar lämna Sverige snabbt. Men vi har lagt ut bilder på männen till övriga polisregioner i landet. Om de är kvar i Sverige tycker jag att vi borde kunna komma åt dem.

Skövdepolisen ska också ta kontakt med Kalmarpolisen.

– Där har de haft en del liknande brott och har därför tillsatt en speciell utredningsgrupp, vi hoppas kunna få lite tips och hjälp därifrån.

Skövdepolisen har även en del annat att arbeta vidare med, bland annat finns vissa spår som har med vapnet att göra, exakt vad vill Johansson inte gå in på. En av männen hade ju en pistol i handen som han viftade med både mot personal och kunder som befann sig i butiken. Han släppte in ytterligare två män i butiken, en av dem hade med sig en hammare och försökte slå sönder ett av glasskåpen där de mest exklusiva klockorna förvaras. Men det var lönlöst eftersom det inte går att ta sig igenom glaset.

– Det känns konstigt att de går in i den här typen av butik som har en så hög säkerhet och där det inte går att slå sig in till klockorna. Men vi är glada att de inte skadade någon och att de heller inte lyckades komma över några klockor.

Polisen har ännu inte gripit de män som slog till mot Pagoldhs ur i centrala Skövde i torsdags.

– Men vi jobbar på. Vi har ju fått uppgifter om att de sprang mot Resecentrum och nu går vi igenom övervakningskameror där för att se om de fastnat på någon film och om det kan säga något om hur de tog sig vidare, säger Tony Johansson, chef för utredningsgruppen vid Skövdepolisen.

På övervakningsfilmen från butikens egen kamera, som bland andra SLA har visat på webben, syns männens ansikten tydligt. Om detta säger Johansson:

– Så kan man ju göra om man bara är här ett kort tag och sedan ämnar lämna Sverige snabbt. Men vi har lagt ut bilder på männen till övriga polisregioner i landet. Om de är kvar i Sverige tycker jag att vi borde kunna komma åt dem.

Skövdepolisen ska också ta kontakt med Kalmarpolisen.

– Där har de haft en del liknande brott och har därför tillsatt en speciell utredningsgrupp, vi hoppas kunna få lite tips och hjälp därifrån.

Skövdepolisen har även en del annat att arbeta vidare med, bland annat finns vissa spår som har med vapnet att göra, exakt vad vill Johansson inte gå in på. En av männen hade ju en pistol i handen som han viftade med både mot personal och kunder som befann sig i butiken. Han släppte in ytterligare två män i butiken, en av dem hade med sig en hammare och försökte slå sönder ett av glasskåpen där de mest exklusiva klockorna förvaras. Men det var lönlöst eftersom det inte går att ta sig igenom glaset.

– Det känns konstigt att de går in i den här typen av butik som har en så hög säkerhet och där det inte går att slå sig in till klockorna. Men vi är glada att de inte skadade någon och att de heller inte lyckades komma över några klockor.