12 apr 2016 11:42

12 apr 2016 11:42

Tvingade kvinna till sex – åtalas för våldtäkt

SKÖVDE

En man åtalas misstänkt för våldtäkt i Skövde. Enligt åtalet ska han ha tvingat en kvinna till sexuella handlingar trots att hon har gjort motstånd. Mannen förnekar brott.

Det var i slutet av förra året som våldtäkten ska ha skett i Skövde. Enligt tidiga uppgifter i utredningen möttes mannen och kvinnan på krogen och ska därefter ha tagit sig till en bostad.

Där ska mannen, enligt uppgifter i åtalet, ha använt sig av våld när han tvingade kvinnan till sexuella handlingar. Bland annat ska han ha tagit tag i hennes huvud, tryckt ner henne, dragit henne i håret och slagit henne.

Kvinnan ska under den kommande rättegången vittna om det våld och tvång hon har utsatts för och vad hon har yttrat och hur hon har agerat, detta ska enligt åklagaren styrka att hon inte har gett samtycke till de sexuella handlingarna och att mannen måste ha förstått detta.

Det ska också finnas vittnen som ska styrka vad kvinnan i anslutning till övergreppet har uppgett, att mannen använt våld mot henne och genomfört sexuella handlingar mot hennes vilja. Även ett par personer som ska ha sett de två innan de anlände till bostaden ska vittna om att de då inte hade ett intimt förhållande med varandra.

Som övrig bevisning åberopar åklagaren också rättsintyget som ska styrka att kvinnan har utsatts för våld och även en klädundersökning åberopas. Denna ska bevisa att kvinnan har klätts av mot sin vilja.

Mannen ska i förhör ha förnekat brott.

Det var i slutet av förra året som våldtäkten ska ha skett i Skövde. Enligt tidiga uppgifter i utredningen möttes mannen och kvinnan på krogen och ska därefter ha tagit sig till en bostad.

Där ska mannen, enligt uppgifter i åtalet, ha använt sig av våld när han tvingade kvinnan till sexuella handlingar. Bland annat ska han ha tagit tag i hennes huvud, tryckt ner henne, dragit henne i håret och slagit henne.

Kvinnan ska under den kommande rättegången vittna om det våld och tvång hon har utsatts för och vad hon har yttrat och hur hon har agerat, detta ska enligt åklagaren styrka att hon inte har gett samtycke till de sexuella handlingarna och att mannen måste ha förstått detta.

Det ska också finnas vittnen som ska styrka vad kvinnan i anslutning till övergreppet har uppgett, att mannen använt våld mot henne och genomfört sexuella handlingar mot hennes vilja. Även ett par personer som ska ha sett de två innan de anlände till bostaden ska vittna om att de då inte hade ett intimt förhållande med varandra.

Som övrig bevisning åberopar åklagaren också rättsintyget som ska styrka att kvinnan har utsatts för våld och även en klädundersökning åberopas. Denna ska bevisa att kvinnan har klätts av mot sin vilja.

Mannen ska i förhör ha förnekat brott.