12 apr 2016 17:36

12 apr 2016 17:36

Upphandling värd 72 miljoner kronor

SKÖVDE: Skövde fyrhjulingar vann upphandling till försvaret

Skövde fyrhjulingar har vunnit en offentlig upphandling. Försvaret kommer att köpa 200 stycken terränghjulingar av Skövdeföretaget.
– Vi är fantastiskt glada för att vi som en liten aktör kan vinna en sådan här upphandling, säger Mikael Jonsson på Skövde fyrhjulingar.

Upphandlingen innebär att Skövde fyrhjulingar får sälja 200 stycken sexhjuliga terrängfordon med tillhörande släp av fabrikatet Polaris. Avtalet gäller dessutom reserv- och servicedelar för drift under fem år, samt utbildning av tekniker och användare.

Ramavtalet uppskattas till ett värde av 72 miljoner kronor, avtalet kommer att gälla under fyra år, med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år.

– Det har varit ett enormt arbete att skriva ett sådant komplicerat anbudsförfarande, vi har jobbat i månader med att sy ihop anbudet, säger Mikael Jonsson på Skövde fyrhjulingar. Vi postade in hela 1,7 kilo dokument till FMV som gjorde upphandlingen.

Maskinerna som ska levereras till försvaret ska byggas om i företagets nya lokaler vid Rydsrondellen. Det är en omfattande kravlista försvaret har ställt på de nya maskinerna, på hela 132 punkter ska de anpassas.

– Det rör sig om allt ifrån vapenhållare som ska monteras, till att all belysning ska kunna släckas för de infraröda kikare som ska användas, säger Mikael Jonsson.

Han tror att kontraktet med försvaret kan betyda att man behöver anställa ytterligare tre personer i verkstaden.

Upphandlingen innebär att Skövde fyrhjulingar får sälja 200 stycken sexhjuliga terrängfordon med tillhörande släp av fabrikatet Polaris. Avtalet gäller dessutom reserv- och servicedelar för drift under fem år, samt utbildning av tekniker och användare.

Ramavtalet uppskattas till ett värde av 72 miljoner kronor, avtalet kommer att gälla under fyra år, med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år.

– Det har varit ett enormt arbete att skriva ett sådant komplicerat anbudsförfarande, vi har jobbat i månader med att sy ihop anbudet, säger Mikael Jonsson på Skövde fyrhjulingar. Vi postade in hela 1,7 kilo dokument till FMV som gjorde upphandlingen.

Maskinerna som ska levereras till försvaret ska byggas om i företagets nya lokaler vid Rydsrondellen. Det är en omfattande kravlista försvaret har ställt på de nya maskinerna, på hela 132 punkter ska de anpassas.

– Det rör sig om allt ifrån vapenhållare som ska monteras, till att all belysning ska kunna släckas för de infraröda kikare som ska användas, säger Mikael Jonsson.

Han tror att kontraktet med försvaret kan betyda att man behöver anställa ytterligare tre personer i verkstaden.