13 apr 2016 16:28

13 apr 2016 16:28

Årets majblommor är här

SKÖVDE: Nu börjar försäljningen av majblommorna

Isturkos. Så kallas färgen på årets majblomma som börjar säljas av skolbarn i dag. I Skövde kommun är det barn på 13 stycken skolor i årskurs 4-6 som ska sköta försäljningen.

På Svärtagårdsskolan i Skultorp samlas majblommeförsäljarna på skolgården när Margareta Nilsson och Tommy Sigvardson kommer dit för att lämna över majblommorna. De båda representerar Skövde majblommeförening som sköter utdelningen till skolorna.

På Svärtagårdsskolan är det elever från årskurserna fyra till sex som sköter försäljningen, och några av dem var med och sålde redan under förra året.

– Det är roligt att sälja majblommor och det går ganska lätt att sälja, säger Ida Grönlund.

– Pengarna går ju till att hjälpa andra barn också, säger August Lenz - Gorner.

Margareta Nilsson har jobbat med majblomman i många år och hon tycker årets blomma ser fin ut.

– Färgen kallas för isturkos i år och den följer väl de färger som är moderna nu, säger hon. Man kan även ha röstat på nätet om vilken färg det skulle bli i år, det brukar vara åtta till tio olika färgvarianter att välja på, berättar hon.

Varje skolelev som anmält sig som försäljare får en påse med olika typer av majblommor. Försäljningspåsen innehåller 20 små majblommor, 10 kransar, 6 stora dekaler samt 8 stycken pins. Säljer eleven hela rasket i påsen inbringar det 1 400 kronor, och då tjänar eleven en fickpeng på 140 kronor.

– Förra året såldes det majblommor för 380 000 kronor i Skövde kommun, berättar majblommeförenings kassör Tommy Sigvardson. På den summan avgår kostnad för själva blommorna samt fickpengen till eleverna. Men sedan går alla pengar tillbaka till barn i Skövde som behöver hjälp.

– Jag vill uppmana alla att ha kontanter i plånboken nu när försäljningen börjar, vi tar inte swish ännu. avslutar Margreta Nilsson.

På Svärtagårdsskolan i Skultorp samlas majblommeförsäljarna på skolgården när Margareta Nilsson och Tommy Sigvardson kommer dit för att lämna över majblommorna. De båda representerar Skövde majblommeförening som sköter utdelningen till skolorna.

På Svärtagårdsskolan är det elever från årskurserna fyra till sex som sköter försäljningen, och några av dem var med och sålde redan under förra året.

– Det är roligt att sälja majblommor och det går ganska lätt att sälja, säger Ida Grönlund.

– Pengarna går ju till att hjälpa andra barn också, säger August Lenz - Gorner.

Margareta Nilsson har jobbat med majblomman i många år och hon tycker årets blomma ser fin ut.

– Färgen kallas för isturkos i år och den följer väl de färger som är moderna nu, säger hon. Man kan även ha röstat på nätet om vilken färg det skulle bli i år, det brukar vara åtta till tio olika färgvarianter att välja på, berättar hon.

Varje skolelev som anmält sig som försäljare får en påse med olika typer av majblommor. Försäljningspåsen innehåller 20 små majblommor, 10 kransar, 6 stora dekaler samt 8 stycken pins. Säljer eleven hela rasket i påsen inbringar det 1 400 kronor, och då tjänar eleven en fickpeng på 140 kronor.

– Förra året såldes det majblommor för 380 000 kronor i Skövde kommun, berättar majblommeförenings kassör Tommy Sigvardson. På den summan avgår kostnad för själva blommorna samt fickpengen till eleverna. Men sedan går alla pengar tillbaka till barn i Skövde som behöver hjälp.

– Jag vill uppmana alla att ha kontanter i plånboken nu när försäljningen börjar, vi tar inte swish ännu. avslutar Margreta Nilsson.