13 apr 2016 14:53

13 apr 2016 14:53

Stal av patient

SKÖVDE: Åtalas

En 21-årig man åtalas för två fall av grov stöld. Bland annat har han stulit från en patient på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Den 21-årige mannen anhölls och häktades efter misstanke om en grov stöld i början av förra veckan. När mannen nu åtalas framgår det att han misstänkts för att ha stilut en mobiltelefon från en kvinna som vårdades på sjukhuset. Enligt uppgifter i åtalet har han tagit mobilen som kvinnan förvarade i en handväska intill sängen. Åklagaren anser att stölden är grov eftersom det anse som särskilt hänsynslöst att stjäla från en person som ligger på sjukhus. Mannen misstänkts också för att ha trängt sig in i en kvinnas bostad i Skara kommun och där tagit ett cigarettpaket. Just det faktum att han har trängt sig in i bostaden gör att de rubriceras som grovt brott. Mannen har i förhör erkänt gärningarna.

Den 21-årige mannen anhölls och häktades efter misstanke om en grov stöld i början av förra veckan. När mannen nu åtalas framgår det att han misstänkts för att ha stilut en mobiltelefon från en kvinna som vårdades på sjukhuset. Enligt uppgifter i åtalet har han tagit mobilen som kvinnan förvarade i en handväska intill sängen. Åklagaren anser att stölden är grov eftersom det anse som särskilt hänsynslöst att stjäla från en person som ligger på sjukhus. Mannen misstänkts också för att ha trängt sig in i en kvinnas bostad i Skara kommun och där tagit ett cigarettpaket. Just det faktum att han har trängt sig in i bostaden gör att de rubriceras som grovt brott. Mannen har i förhör erkänt gärningarna.