14 apr 2016 10:52

14 apr 2016 10:52

Åtal kan dröja mot misstänka för barnsexbrott

SKÖVDE: Förundersökningen inte klar

Åtalet mot de två män som är misstänkta för grova sexuella övergrepp mot barn – ett av övergreppen ska ha skett på ett hotell i Skövde – kan dröja. På torsdagen begärde åklagaren förlängd åtalstid med två veckor.

De två män från norra Skaraborg, varav en är lärare, som anhölls och häktades i början av april kommer förmodligen att få vänta minst två veckor på åtalet. På torsdagen begärde kammaråklagare Karin Lundström-Kron förlängd åtalstid till och med den 29 april. Det är oklart om männen, som är i 30- och 50-årsåldern, går med på detta frivilligt eller om omhäktningsförhandlingar måste hållas.

Enligt åklagaren är förundersökningen inte klar då det återstår mycket utredningsarbete i ärendet. Det handlar bland annat om att datamaterial ska analyseras och flera förhör ska hållas.

Den yngre mannen misstänks för bland annat grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell.

Den äldre mannen häktades misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Den grova våldtäkten ska männen enligt åklagaren utfört tillsammans i den äldre mannens hem.

De två män från norra Skaraborg, varav en är lärare, som anhölls och häktades i början av april kommer förmodligen att få vänta minst två veckor på åtalet. På torsdagen begärde kammaråklagare Karin Lundström-Kron förlängd åtalstid till och med den 29 april. Det är oklart om männen, som är i 30- och 50-årsåldern, går med på detta frivilligt eller om omhäktningsförhandlingar måste hållas.

Enligt åklagaren är förundersökningen inte klar då det återstår mycket utredningsarbete i ärendet. Det handlar bland annat om att datamaterial ska analyseras och flera förhör ska hållas.

Den yngre mannen misstänks för bland annat grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell.

Den äldre mannen häktades misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Den grova våldtäkten ska männen enligt åklagaren utfört tillsammans i den äldre mannens hem.