15 apr 2016 13:45

15 apr 2016 13:51

Gatusmart app om Skövde

FÖRR OCH NU: Kulturhistoria i mobilen

Nu kan du stadsvandra på egen hand och lära dig mer om det gamla Skövde.
Du behöver bara ladda ned appen Skövde streetmuseum.

Journalisten Anna Warners Förr och nu-serie i SLA för några år sedan var så omtyckt att den också gavs ut som bok. Nu ligger den också till grund för Next Skövdes nysläppta stadsvandringsapp. För närvarande finns det tre rundor: Konstvägar, Kulturhistoriska byggnader och just Skövde förr och nu.

– Vi har utvecklat berättelserna till att bli promenader på runt 30 minuter, säger Per Fredén på Next Skövde som kläckte idén.

Framöver kan det bli aktuellt med fler vandringar – om Boluogner och kurorten till exempel. Appen finns för både Android-telefoner och Iphones.

Samarbete

Den har tagits fram av Mobile storytelling och har kostat 75 000 kronor. Next Skövde delar på summan med Skövdes museums vänner och Skövde stadsmuseum. SLA-reportern Anna Warner har nu alltså sett sin reportageserie på 133 artiklar bli till bok för att sedan ta ett digitalt språng.

– Jättebra att bilderna och texterna är med i appen så man kan sprida lite kunskap om Skövdes historia, säger hon.

Journalisten Anna Warners Förr och nu-serie i SLA för några år sedan var så omtyckt att den också gavs ut som bok. Nu ligger den också till grund för Next Skövdes nysläppta stadsvandringsapp. För närvarande finns det tre rundor: Konstvägar, Kulturhistoriska byggnader och just Skövde förr och nu.

– Vi har utvecklat berättelserna till att bli promenader på runt 30 minuter, säger Per Fredén på Next Skövde som kläckte idén.

Framöver kan det bli aktuellt med fler vandringar – om Boluogner och kurorten till exempel. Appen finns för både Android-telefoner och Iphones.

Samarbete

Den har tagits fram av Mobile storytelling och har kostat 75 000 kronor. Next Skövde delar på summan med Skövdes museums vänner och Skövde stadsmuseum. SLA-reportern Anna Warner har nu alltså sett sin reportageserie på 133 artiklar bli till bok för att sedan ta ett digitalt språng.

– Jättebra att bilderna och texterna är med i appen så man kan sprida lite kunskap om Skövdes historia, säger hon.