18 apr 2016 08:00

18 apr 2016 08:00

Två strejker försenas

SKÖVDE

I dag måndag skulle både Seko och Unionen ta ut medlemmar i strejk.
Men båda strejkerna skjuts nu upp.

Fackförbundet Seko varslade om strejk inom telekom-området den 6 april. Bland andra gällde det anställda på Relacom Maintenance AB i hela landet, även i Skövde.

Men Seko har nu beslutat att flytta fram strejkvarslet efter vädjan från medlarna. Strejken skulle enligt tidigare varsel inledas på måndag, den 18 april klockan 12.00 men flyttas nu fram till torsdag, den 21 april klockan 14.00.

Även Unionens strejkvarsel försenas. Konflikten rör enligt Unionen i första hand rätten till och avsättningar till så kallad flexpension för medlemmar och varslet gäller bland annat tre arbetsplatser i Skövde – Securitas, Opus Bilprovning AB och Besikta Bilprovning i Sverige AB.

Strejken var planerad att träda i kraft den 18 april, men försenas nu på grund av en fredspliktsinvändning från Almega. Arbetsdomstolen behandlar fredspliktsinvändningen på onsdag den 20 april.

Fackförbundet Seko varslade om strejk inom telekom-området den 6 april. Bland andra gällde det anställda på Relacom Maintenance AB i hela landet, även i Skövde.

Men Seko har nu beslutat att flytta fram strejkvarslet efter vädjan från medlarna. Strejken skulle enligt tidigare varsel inledas på måndag, den 18 april klockan 12.00 men flyttas nu fram till torsdag, den 21 april klockan 14.00.

Även Unionens strejkvarsel försenas. Konflikten rör enligt Unionen i första hand rätten till och avsättningar till så kallad flexpension för medlemmar och varslet gäller bland annat tre arbetsplatser i Skövde – Securitas, Opus Bilprovning AB och Besikta Bilprovning i Sverige AB.

Strejken var planerad att träda i kraft den 18 april, men försenas nu på grund av en fredspliktsinvändning från Almega. Arbetsdomstolen behandlar fredspliktsinvändningen på onsdag den 20 april.