19 apr 2016 14:36

19 apr 2016 14:36

Nära vinst i skol-SM

SKÖVDE: Västerhöjdslag i skol-SM i juridik

Det fattades endast en futtig poäng från att knipa första platsen i Skol-SM i juridik för laget från Västerhöjd. Under måndagen tävlade de sex eleverna i den lilla finalen, den så kallade petite final.

I petite final tävlar de lag som genom den tidigare uttagningstävlingen hamnat på plats fem till åtta. Skövdelaget från Västerhöjdgymnasiet fick se sig slagna av gymnasieskolan i Sollentuna, en skola som tidigare vunnit stora finalen tre gånger. Men det var en hårfin vinst - endast en poäng skiljde lagen åt i finalen.

– Men eleverna är nöjda och glada att de kom så här långt, säger programledaren på ekonomiprogrammet Linda Sjöberg.

Laget bestod av Linnea Peterson, Benjamin Nilsson, Amila Coko, Stella Ekström, Maria Dafid och Emanuella Bunyemen.

I petite final tävlar de lag som genom den tidigare uttagningstävlingen hamnat på plats fem till åtta. Skövdelaget från Västerhöjdgymnasiet fick se sig slagna av gymnasieskolan i Sollentuna, en skola som tidigare vunnit stora finalen tre gånger. Men det var en hårfin vinst - endast en poäng skiljde lagen åt i finalen.

– Men eleverna är nöjda och glada att de kom så här långt, säger programledaren på ekonomiprogrammet Linda Sjöberg.

Laget bestod av Linnea Peterson, Benjamin Nilsson, Amila Coko, Stella Ekström, Maria Dafid och Emanuella Bunyemen.