19 apr 2016 21:24

19 apr 2016 21:24

Paolo's många livsroller

SKÖVDE: Paolo Roberto föreläste på Stadsteatern

Paolo Robertos föreläsning på tisdagskvällen handlade om att våga misslyckas, och att inte ge upp. Nyfikenheten måste vara större än fegheten, menar han. Cirka 400 personer lyssnade till hans livsberättelse.

Värsting, slagskämpe, filmskådis, författare, tv-kock och politiker. Han har hunnit samla på sig många olika erfarenheter i livet som han berättade om under tisdagskvällen.

Han kallar sitt föredrag ”Fighting spirit” och man kan konstatera att Paolo Roberto lever som han vill lära ut. Att man ska kunna misslyckas men att inte ge upp och känna sig uträknad, han menar att det är viktigare att vara nyfiken än att låta fegheten ta över. Paolo Roberto har publiken i sitt grepp redan från början. Han berättar att han varit utsatt för ett mordförsök, men rättar sig snart och säger att han blandade ihop det med sin filmroll i ”Flickan som lekte med elden”. I filmrollen spelar han just sig själv.

– Jag var till och med tvungen att provspela inför filmen, alltså provspela mig själv. Michael Nyqvist och jag satt och läste manus och då frågade Micke ” När ska du sluta spela Paolo och vara den riktiga Paolo”, berättar han.

Men vägen till att bli skådespelare, prisad författare, och numera framgångsrik entreprenör har inte varit spikrak. Under sin tonårstid var han och kompisarna i förortsgänget ofta rubrikstoff i tidningarna. Efter att ha slagits och härjat runt i Kungsträdgården i Stockholm greps han av polisen och hamnade i häktet.

När så filmregissören Staffan Hildebrand letade skådespelare till filmen ”Stockholmsnatt” föll valet på den unge Paulo.

– Det var första gången som jag kom in i en vuxenvärld, säger Roberto, och minns de sista orden från skolans rektor. ”Killar som du hamnar alltid i fängelse”.

Värsting, slagskämpe, filmskådis, författare, tv-kock och politiker. Han har hunnit samla på sig många olika erfarenheter i livet som han berättade om under tisdagskvällen.

Han kallar sitt föredrag ”Fighting spirit” och man kan konstatera att Paolo Roberto lever som han vill lära ut. Att man ska kunna misslyckas men att inte ge upp och känna sig uträknad, han menar att det är viktigare att vara nyfiken än att låta fegheten ta över. Paolo Roberto har publiken i sitt grepp redan från början. Han berättar att han varit utsatt för ett mordförsök, men rättar sig snart och säger att han blandade ihop det med sin filmroll i ”Flickan som lekte med elden”. I filmrollen spelar han just sig själv.

– Jag var till och med tvungen att provspela inför filmen, alltså provspela mig själv. Michael Nyqvist och jag satt och läste manus och då frågade Micke ” När ska du sluta spela Paolo och vara den riktiga Paolo”, berättar han.

Men vägen till att bli skådespelare, prisad författare, och numera framgångsrik entreprenör har inte varit spikrak. Under sin tonårstid var han och kompisarna i förortsgänget ofta rubrikstoff i tidningarna. Efter att ha slagits och härjat runt i Kungsträdgården i Stockholm greps han av polisen och hamnade i häktet.

När så filmregissören Staffan Hildebrand letade skådespelare till filmen ”Stockholmsnatt” föll valet på den unge Paulo.

– Det var första gången som jag kom in i en vuxenvärld, säger Roberto, och minns de sista orden från skolans rektor. ”Killar som du hamnar alltid i fängelse”.