19 apr 2016 14:30

19 apr 2016 15:30

Sabotaget får Jellinek att tveka

SKÖVDE: Anser sig utsatt för en hatkampanj

Silvester Jellinek har inte fått någon klarhet i vem som ligger bakom sabotaget mot hans fordon.
– Jag väntar på att polisen ska höra av sig. Men detta är jobbigt, ett tag funderade jag till och med på att hoppa av Billingensatsningen, säger han uppgivet.

SLA avslöjade att hotellägaren och kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek känner sig utsatt för en hatkampanj. Smutskastningen av honom har pågått ett tag, men han säger att den har accelererat den senaste tiden, framför allt efter att Billingensatsningen tillsammans med Skövde kommun blev känd.

I förra veckan handlade det om att någon skapat ett konto på facebook i hans namn, men i söndags blev det betydligt allvarligare när det upptäcktes att samtliga hjulbultar på två bilar och en hästkärra var lösa – ett hjul lossnade under färd på kärran när frun och dottern var ute och körde. ”Det som hänt är helt sjukt. Hur kan någon göra så här? Vi hade en otrolig tur, det kunde slutat väldigt allvarligt” sade Jellinek i SLA tidigare i veckan.

– Efter det har det blivit väldigt obehagligt och jag vill så gärna tro att det finns en naturlig förklaring till att bultarna var lösa, men jag bytte däck för drygt två veckor sedan på exakt samma sätt som jag alltid gjort och efterdrog och allt som man ska göra.

Polisutredning

Han väntar fortfarande på information från polisen, hur de kan arbeta vidare med ärendet.

– Jag ska bli kontaktad, men väntar fortfarande. Men det jag hoppas på är att de ska undersöka vem som skapade facebook-kontot och kanske kan de göra en teknisk undersökning av hjulen, jag vet inte, men jag känner att jag måste få veta vad som händer.

Han säger att den senaste tiden är värre än vad han upplevt under 40 år som företagare.

– Förr kunde man råka i luven på kroggäster och liknande och visst har jag fattat ett och annat beslut genom åren som retat folk, men det som händer i dag.... det språk som används om mig är inte av denna värld.

– Extra tråkigt blir det eftersom Billingensatsningen ska vara något positivt och bra för Skövde, självklart ska allt granskas och gå rätt till, men nu har det blivit en hatkampanj mot mig.

Fortsätter jobba

Jelinek är inte känd för att ge sig, men han erkänner i dag att när hjulhistorien inträffade i söndags kände han spontant att han skulle hoppa av hela satsningen och vara hemma och läsa böcker.

– Men nej, så blir det nog inte. Jag fortsätter.

SLA har sökt Tony Johansson, utredningschef vid Skövdepolisen, dock utan framgång.

SLA avslöjade att hotellägaren och kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek känner sig utsatt för en hatkampanj. Smutskastningen av honom har pågått ett tag, men han säger att den har accelererat den senaste tiden, framför allt efter att Billingensatsningen tillsammans med Skövde kommun blev känd.

I förra veckan handlade det om att någon skapat ett konto på facebook i hans namn, men i söndags blev det betydligt allvarligare när det upptäcktes att samtliga hjulbultar på två bilar och en hästkärra var lösa – ett hjul lossnade under färd på kärran när frun och dottern var ute och körde. ”Det som hänt är helt sjukt. Hur kan någon göra så här? Vi hade en otrolig tur, det kunde slutat väldigt allvarligt” sade Jellinek i SLA tidigare i veckan.

– Efter det har det blivit väldigt obehagligt och jag vill så gärna tro att det finns en naturlig förklaring till att bultarna var lösa, men jag bytte däck för drygt två veckor sedan på exakt samma sätt som jag alltid gjort och efterdrog och allt som man ska göra.

Polisutredning

Han väntar fortfarande på information från polisen, hur de kan arbeta vidare med ärendet.

– Jag ska bli kontaktad, men väntar fortfarande. Men det jag hoppas på är att de ska undersöka vem som skapade facebook-kontot och kanske kan de göra en teknisk undersökning av hjulen, jag vet inte, men jag känner att jag måste få veta vad som händer.

Han säger att den senaste tiden är värre än vad han upplevt under 40 år som företagare.

– Förr kunde man råka i luven på kroggäster och liknande och visst har jag fattat ett och annat beslut genom åren som retat folk, men det som händer i dag.... det språk som används om mig är inte av denna värld.

– Extra tråkigt blir det eftersom Billingensatsningen ska vara något positivt och bra för Skövde, självklart ska allt granskas och gå rätt till, men nu har det blivit en hatkampanj mot mig.

Fortsätter jobba

Jelinek är inte känd för att ge sig, men han erkänner i dag att när hjulhistorien inträffade i söndags kände han spontant att han skulle hoppa av hela satsningen och vara hemma och läsa böcker.

– Men nej, så blir det nog inte. Jag fortsätter.

SLA har sökt Tony Johansson, utredningschef vid Skövdepolisen, dock utan framgång.