19 apr 2016 10:56

19 apr 2016 10:56

Voices of charity är Årets folkbildare

SKÖVDE: Vill ge ungdomar en plats i kulturen

Föreningen Voices of charity i Skövde har utsetts till Årets folkbildare 2016.
De får priset för att de vill ge ungdomar en plats i kulturen, oavsett bakgrund, etnicitet och ekonomi.

– Tillsammans kan vi bygga broar, rasera murar, spräcka fördomar och göra världen lite mer öppen för varandra och för andra. Vårt mål är att ge ungdomar en plats i kulturen, oavsett bakgrund, etnicitet och ekonomi, säger Helena Sjöberg och Mathias Rönningberg från föreningen Voices of charity i Skövde.

Lyckats bättre

Styrelsen för Västra Götalands bildningsförbund har beslutat att utmärkelsen Årets folkbildarpris för 2016 ska tilldelas föreningen Voices of charity i Skövde och de två entusiasterna och drivande krafterna Helena Sjöberg och Mathias Rönningberg.

De båda pristagarna menar att de har lyckats bättre med sina visioner än vad de hade vågat hoppas på.

– Att få se ungdomarna utvecklas, likväl som vi utvecklas med dem, är så häftigt. Våra arbetsresor är våra mål och där har vi lyckats på ett större sätt än vi någonsin trodde. Vår största framgång är den gemenskap som uppstår när våra arrangemang växer fram.

Priset delas ut i samband med Västra Götalands bildningsförbunds årsmöte på Hjälmareds folkhögskola i Alingsås på tisdagskvällen och firas med tårta på Nyeport på måndag.

Når utanför

Med stöd av och i samarbete med Sensus västra Sverige har Voices of charity under de senaste åren arbetat med musikaler, julkonserter och andra arrangemang.

I arbetet har en mängd ungdomar deltagit med att bygga kulisser, sy kläder, marknadsföra, stå på scenen, spela in skivor och mycket annat.

Det är trettonde året som priset delas ut och styrelsen för bildningsförbundet vill på detta sätt kunna påvisa betydelsen av en kulturverksamhet som försöker nå utanför och vara ett viktigt komplement till den gängse kulturverksamheten.

– Tillsammans kan vi bygga broar, rasera murar, spräcka fördomar och göra världen lite mer öppen för varandra och för andra. Vårt mål är att ge ungdomar en plats i kulturen, oavsett bakgrund, etnicitet och ekonomi, säger Helena Sjöberg och Mathias Rönningberg från föreningen Voices of charity i Skövde.

Lyckats bättre

Styrelsen för Västra Götalands bildningsförbund har beslutat att utmärkelsen Årets folkbildarpris för 2016 ska tilldelas föreningen Voices of charity i Skövde och de två entusiasterna och drivande krafterna Helena Sjöberg och Mathias Rönningberg.

De båda pristagarna menar att de har lyckats bättre med sina visioner än vad de hade vågat hoppas på.

– Att få se ungdomarna utvecklas, likväl som vi utvecklas med dem, är så häftigt. Våra arbetsresor är våra mål och där har vi lyckats på ett större sätt än vi någonsin trodde. Vår största framgång är den gemenskap som uppstår när våra arrangemang växer fram.

Priset delas ut i samband med Västra Götalands bildningsförbunds årsmöte på Hjälmareds folkhögskola i Alingsås på tisdagskvällen och firas med tårta på Nyeport på måndag.

Når utanför

Med stöd av och i samarbete med Sensus västra Sverige har Voices of charity under de senaste åren arbetat med musikaler, julkonserter och andra arrangemang.

I arbetet har en mängd ungdomar deltagit med att bygga kulisser, sy kläder, marknadsföra, stå på scenen, spela in skivor och mycket annat.

Det är trettonde året som priset delas ut och styrelsen för bildningsförbundet vill på detta sätt kunna påvisa betydelsen av en kulturverksamhet som försöker nå utanför och vara ett viktigt komplement till den gängse kulturverksamheten.