20 apr 2016 10:24

20 apr 2016 10:44

Åtalas för tolv grova stölder

ÅTAL: Misstänkta för villainbrott i Skövde

Männen som i hoppade i ån i ett försök att simma ifrån polisen efter ett villainbrott åtalas nu för tolv grova stölder, varav två i Skövde. Vid Skövdeinbrotten stals gods till ett sammanlagt värde av nästan 90 000 kronor.

De två männen är utländska medborgare och enligt kammaråklagare Jennifer Hasselroth har männen varit på turné på flera olika platser i landet. De greps i Grästorp i februari efter att ha försökt att fly från polisen genom att hoppa i ån Nossan, en person hade larmat polisen då denne sett personer inne i grannvillan.

Först var de häktade misstänkta för sex villainbrott, rubricerade som grova stölder. Men när åtalet mot dem nu kommer framgår att utredningen har svällt. Framför allt handlar det om att polisen har lyckats koppla gods som männen hade till fler villainbrott.

De åtalas misstänkta för grova stölder i Grästorp, Katrineholm, Stångsjö, Värnamo, Tidaholm, Borås, Svenljunga och Skövde.

I Skövde är det två villor i Hentorp som den 21 februari utsattes för inbrott. Gärningsmännen har tagit en mängd gods – i en av villorna försvann kläder, väska, plånbok, smycken, bärbar dator, kontanter och en klocka bland mycket annat. Allt till ett värde av cirka 46 000 kronor. I den andra Hentorpsvillan stals förutom kläder och skor, även smycken och matsilver. Värdet på det stulna beräknas till cirka 41 000 kronor.

Samtliga villainbrott rubriceras som grova eftersom tillgreppen har skett efter att männen trängt sig in i målsägandenas hem.

En av männen åtalas också misstänkt för brukande av falsk urkund då han har haft ett falskt id-kort när han tagit sig in i landet.

De två männen är utländska medborgare och enligt kammaråklagare Jennifer Hasselroth har männen varit på turné på flera olika platser i landet. De greps i Grästorp i februari efter att ha försökt att fly från polisen genom att hoppa i ån Nossan, en person hade larmat polisen då denne sett personer inne i grannvillan.

Först var de häktade misstänkta för sex villainbrott, rubricerade som grova stölder. Men när åtalet mot dem nu kommer framgår att utredningen har svällt. Framför allt handlar det om att polisen har lyckats koppla gods som männen hade till fler villainbrott.

De åtalas misstänkta för grova stölder i Grästorp, Katrineholm, Stångsjö, Värnamo, Tidaholm, Borås, Svenljunga och Skövde.

I Skövde är det två villor i Hentorp som den 21 februari utsattes för inbrott. Gärningsmännen har tagit en mängd gods – i en av villorna försvann kläder, väska, plånbok, smycken, bärbar dator, kontanter och en klocka bland mycket annat. Allt till ett värde av cirka 46 000 kronor. I den andra Hentorpsvillan stals förutom kläder och skor, även smycken och matsilver. Värdet på det stulna beräknas till cirka 41 000 kronor.

Samtliga villainbrott rubriceras som grova eftersom tillgreppen har skett efter att männen trängt sig in i målsägandenas hem.

En av männen åtalas också misstänkt för brukande av falsk urkund då han har haft ett falskt id-kort när han tagit sig in i landet.