20 apr 2016 17:04

20 apr 2016 17:12

Kollekttjuven åtalas

ÅTAL: Stal pengar i S:ta Helena kyrka

Den man som stal kollekt i S:ta Helena kyrka åtalas nu misstänkt för grov stöld. Han åtalas även för ytterligare två stölder.

Mannen, boende i Götene, greps i centrala Skövde en februarikväll. Detta efter att han stulit pengar på Redfellas på Rådhusgatan. Polispatrullen som tillkallades kunde senare gripa honom. Han misstänktes i det läget också för att ha stulit kollekt från S:ta Helena kyrka.

Han begärdes häktad men försattes på fri fot efter häktningsförhandlingen. När han nu åtalas är det som misstänkt för grov stöld gällande kollekten, han ska ha tagit pengar ur en kollektskål som en kvinna bar på i kyrkan. Detta är skälet till att brottet rubriceras som grovt.

Han åtalas också för Redfellas-stölden och för stöld av en väska tillhörande SJ, stölden skedde på ett tåg.

Mannen, boende i Götene, greps i centrala Skövde en februarikväll. Detta efter att han stulit pengar på Redfellas på Rådhusgatan. Polispatrullen som tillkallades kunde senare gripa honom. Han misstänktes i det läget också för att ha stulit kollekt från S:ta Helena kyrka.

Han begärdes häktad men försattes på fri fot efter häktningsförhandlingen. När han nu åtalas är det som misstänkt för grov stöld gällande kollekten, han ska ha tagit pengar ur en kollektskål som en kvinna bar på i kyrkan. Detta är skälet till att brottet rubriceras som grovt.

Han åtalas också för Redfellas-stölden och för stöld av en väska tillhörande SJ, stölden skedde på ett tåg.