20 apr 2016 15:21

20 apr 2016 15:21

Rånare rekade i Skövde?

NYHETER: Kalmarrånare kan ha varit här

Att rånet mot en klockbutik i Kalmar i höstas påminner om rånförsöket på Pagoldhs ur, har polisen redan gått ut med. Nu framkommer också att det finns misstankar om att Kalmarrånarna tidigare varit i Skövde, kanske för att rekognosera.

För två veckor sedan, torsdagen den 7 april, utsattes klockbutiken Pagoldhs ur i centrala Skövde för ett rånförsök. En omaskerad man viftade med en pistol och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. Männen, och även en tredje medbrottsling, flydde därefter i riktning mot Resecentrum. De ska sedan ha sprungit in på S:ta Helenagatan, men därefter finns inga iakttagelser. Polisen har tidigare sagt att man misstänker att det fanns en flyktbil där.

Inre spaning

Ytterligare spår efter männen saknas. I och för sig hittades en patron i butiken, men analysen av denna är inte helt klar.

Nu hoppas polisen på fler vittnesuppgifter och på att den inre spaning som man nu bedriver ska ge resultat.

– Vi har vidtagit ett flertal utredningsåtgärder och kanske kan någon av dem ge oss en riktning i utredningen, förhoppningsvis kan det bli något i nästa vecka, men det är för tidigt att säga, kommenterar Yunus Yilmaz vid Skövdepolisen.

Polisen har spridit bilderna från övervakningskameran på de omaskerade rånarna till andra polisregioner och har även varit i kontakt med andra butiksägare för att fråga om männen har varit där.

Samma liga?

Men det finns en annan intressant ingång i ärendet. Att tillvägagångssättet vid rånet mot en klockbutik i Kalmar i höstas påminner om hur rånförsöket gick till i Skövde har polisen redan tidigare sagt i SLA. Tre män greps för tre veckor sedan utomlands misstänkta för det rånet, de greps alltså före Skövdehändelsen. Därmed är det uteslutet att det rör sig om samma gärningsmän.

– Men nu har vi fått uppgifter om att det kan vara så att Kalmarrånarna har varit i Skövde och i andra orter, kanske för att rekognosera. Men jag vill inte avslöja hur uppgifterna kommit fram, säger Yilmaz.

Kanske skulle det därmed kunna tyda på att gärningsmännen i de olika brotten tillhör samma liga.

På torsdagen ska fallet förmodligen också tas upp i tv-programmet Brottsplats Sverige.

För två veckor sedan, torsdagen den 7 april, utsattes klockbutiken Pagoldhs ur i centrala Skövde för ett rånförsök. En omaskerad man viftade med en pistol och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. Männen, och även en tredje medbrottsling, flydde därefter i riktning mot Resecentrum. De ska sedan ha sprungit in på S:ta Helenagatan, men därefter finns inga iakttagelser. Polisen har tidigare sagt att man misstänker att det fanns en flyktbil där.

Inre spaning

Ytterligare spår efter männen saknas. I och för sig hittades en patron i butiken, men analysen av denna är inte helt klar.

Nu hoppas polisen på fler vittnesuppgifter och på att den inre spaning som man nu bedriver ska ge resultat.

– Vi har vidtagit ett flertal utredningsåtgärder och kanske kan någon av dem ge oss en riktning i utredningen, förhoppningsvis kan det bli något i nästa vecka, men det är för tidigt att säga, kommenterar Yunus Yilmaz vid Skövdepolisen.

Polisen har spridit bilderna från övervakningskameran på de omaskerade rånarna till andra polisregioner och har även varit i kontakt med andra butiksägare för att fråga om männen har varit där.

Samma liga?

Men det finns en annan intressant ingång i ärendet. Att tillvägagångssättet vid rånet mot en klockbutik i Kalmar i höstas påminner om hur rånförsöket gick till i Skövde har polisen redan tidigare sagt i SLA. Tre män greps för tre veckor sedan utomlands misstänkta för det rånet, de greps alltså före Skövdehändelsen. Därmed är det uteslutet att det rör sig om samma gärningsmän.

– Men nu har vi fått uppgifter om att det kan vara så att Kalmarrånarna har varit i Skövde och i andra orter, kanske för att rekognosera. Men jag vill inte avslöja hur uppgifterna kommit fram, säger Yilmaz.

Kanske skulle det därmed kunna tyda på att gärningsmännen i de olika brotten tillhör samma liga.

På torsdagen ska fallet förmodligen också tas upp i tv-programmet Brottsplats Sverige.