21 apr 2016 19:54

21 apr 2016 19:54

Modiri utmanade åhörarna

SKÖVDE: Navid Modiri föreläste om integration

På temat Utmana dig och din organisation talade kommunikatören och artisten Navid Modiri inför åhörare under Mångfaldsforum på Gothia science park under torsdagseftermiddagen.

När föreläsningsserien Mångfaldsforum drog i gång med det första föredraget på Gothia science park under torsdagseftermiddagen var det kommunikatören och artisten Navid Modiri som stod vid talarstolen.

Rätt ingång

– Vi ville ha Navid eftersom han är den perfekta föreläsaren för att inleda de här träffarna och han har precis den tonen och ingången som vi vill ha, säger Kicki Borhammar från EDCS som arrangerar Mångfaldsforum tillsammans med Skaraborg kommunförbund, Högskolan i Skövde och Gothia science park.

Annan syn

Han är bland annat känd som programledare i både Sveriges radio och Sveriges television och 2013 blev han uppmärksammad för att han i Musikhjälpen köpt en golfrunda med Jimmie Åkesson, som genomfördes sommaren efter.

– Jag tror jag skiljer mig mot många andra föreläsare som talar om mångfald ur ett rättvise- och representationsperspektiv, säger Navid Modiri.

Lära förstå

Han menar att han själv ser på mångfald utifrån ett innovativt och kreativt perspektiv.

– I många styrelser handlar det ofta om att det tas klokare beslut om det finns mångfald mellan ledamöterna, men när vi får nya målgrupper måste vi även lära oss att förstå deras kultur för att kunna attrahera även dem som kunder, menar han.

Lyssna mer

Han menar att han inte vill vara en föreläsare som kritiserar sina åhörare, utan hellre vill vara kärleksfull och humoristisk.

– Samhället är redan så hårt ändå och jag tror inte det hjälper att skälla, menar han.

I stället för att blockera och stänga ute vänner med främlingsfientliga åsikter, på exempelvis social medier, uppmanar han till förståelse.

– Skilj på sak och person, lyssna mer och öva på att ge och ta plats, uppmanar han.

När föreläsningsserien Mångfaldsforum drog i gång med det första föredraget på Gothia science park under torsdagseftermiddagen var det kommunikatören och artisten Navid Modiri som stod vid talarstolen.

Rätt ingång

– Vi ville ha Navid eftersom han är den perfekta föreläsaren för att inleda de här träffarna och han har precis den tonen och ingången som vi vill ha, säger Kicki Borhammar från EDCS som arrangerar Mångfaldsforum tillsammans med Skaraborg kommunförbund, Högskolan i Skövde och Gothia science park.

Annan syn

Han är bland annat känd som programledare i både Sveriges radio och Sveriges television och 2013 blev han uppmärksammad för att han i Musikhjälpen köpt en golfrunda med Jimmie Åkesson, som genomfördes sommaren efter.

– Jag tror jag skiljer mig mot många andra föreläsare som talar om mångfald ur ett rättvise- och representationsperspektiv, säger Navid Modiri.

Lära förstå

Han menar att han själv ser på mångfald utifrån ett innovativt och kreativt perspektiv.

– I många styrelser handlar det ofta om att det tas klokare beslut om det finns mångfald mellan ledamöterna, men när vi får nya målgrupper måste vi även lära oss att förstå deras kultur för att kunna attrahera även dem som kunder, menar han.

Lyssna mer

Han menar att han inte vill vara en föreläsare som kritiserar sina åhörare, utan hellre vill vara kärleksfull och humoristisk.

– Samhället är redan så hårt ändå och jag tror inte det hjälper att skälla, menar han.

I stället för att blockera och stänga ute vänner med främlingsfientliga åsikter, på exempelvis social medier, uppmanar han till förståelse.

– Skilj på sak och person, lyssna mer och öva på att ge och ta plats, uppmanar han.

  • Anna Leijon