21 apr 2016 18:00

21 apr 2016 18:00

Svårt skadad i bilkraschen

SKÖVDE: Har inte kunnat höra passageraren

Den unga kvinna som var passagerare i en bil som kraschade våldsamt utanför Väring är ännu så svårt skadad att hon inte har kunnat höras av polis. Utredningen mot den brottsmisstänkte föraren har därmed inte kunnat slutföras.

En tidig morgon i januari vaknade en boende utmed väg 200 vid Väring av en kraftig smäll och upptäckte en brinnande bil bland träden. Personen lyckades rädda livet på den unga kvinnan som satt i passagerarsätet genom att dra ut henne ur bilen. Chauffören skadades också men misstänks för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Men utredningen har inte kunnat slutföras – kvinnan är fortfarande så svårt skadad att hon inte har kunnat höras, hon kommer dessutom att få allvarliga bestående men.

– Vi måste höra henne innan vi kan redovisa ärendet till åklagaren, säger Marlene Andersson Wikman vid Mariestadspolisen.

Polisen har kunnat konstatera att bilen kördes i en mycket hög hastighet. Bilen landade cirka hundra meter från vägen och frontalkrockade med ett träd.

En tidig morgon i januari vaknade en boende utmed väg 200 vid Väring av en kraftig smäll och upptäckte en brinnande bil bland träden. Personen lyckades rädda livet på den unga kvinnan som satt i passagerarsätet genom att dra ut henne ur bilen. Chauffören skadades också men misstänks för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Men utredningen har inte kunnat slutföras – kvinnan är fortfarande så svårt skadad att hon inte har kunnat höras, hon kommer dessutom att få allvarliga bestående men.

– Vi måste höra henne innan vi kan redovisa ärendet till åklagaren, säger Marlene Andersson Wikman vid Mariestadspolisen.

Polisen har kunnat konstatera att bilen kördes i en mycket hög hastighet. Bilen landade cirka hundra meter från vägen och frontalkrockade med ett träd.