22 apr 2016 11:33

22 apr 2016 11:33

Nya tips om rånförsöket

SKÖVDE

– Vi har fått ett par väldigt intressanta tips och har stora förhoppningar om att kunna lösa om rånförsöket mot Pagoldhs ur.
Det säger Tony Johansson vid Skövdepolisen till SLA efter att fallet tagits upp i tv-programmet Brottsplats Sverige.

Tony Johansson är utredningschef vid Skövdepolisen. Han är väldigt nöjd med resultatet av att tv-programmet Brottsplats Sverige på torsdagskvällen tog upp det våldsamma rånförsöket mot Pagoldhs ur.

”Mycket intressanta”

– Ja, det blev väldigt bra. Under programmet kom det in några tips varav ett par enligt oss bedöms som mycket intressanta, säger Johansson.

Av utredningstekniska skäl vill han inte gå in på vad tipsen handlar om, men säger att man nu kommer att arbeta vidare med dem, förmodligen redan under helgen.

– Vi räknar med det, men sedan får vi se vad det genererar.

Var det anonyma tips?

– Jag vill inte gå in på det i nuläget.

Vad är det för typ av tips, handlar det om iakttagelser eller andra uppgifter?

– Jag kan inte kommentera det, vi måste först bearbeta dem.

I tv-programmet i TV4 visades bland annat ett inspelat inslag från Skövde och även bilderna från övervakningsfilmerna, där de tre rånarnas ansikten syns tydligt. Just att de utförde rånförsöket omaskerade är en av anledningarna till att polisen känner att de har stora förhoppningar om att kunna lösa brottet.

– Det har vi trott hela tiden och kanske ökar chanserna i och med de nya tipsen.

Pistolbeväpnad

Det var torsdagen den 7 april som klockbutiken utsattes för ett rånförsök. En man viftade med en pistol – och tappade en patron från denna i butiken – och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. Männen, och även en tredje medbrottsling, flydde därefter i riktning mot Resecentrum. De sprang in på S:ta Helenagatan, men därefter finns inga iakttagelser. Polisen misstänker att det fanns en flyktbil där.

Att rånet mot en klockbutik i Kalmar i höstas påminner om rånförsöket på Pagoldhs ur sade polisen tidigt och till SLA avslöjade polisen också att det finns misstankar om att Kalmarrånarna tidigare varit i Skövde, kanske för att rekognosera. Men om de nya tipsen kan kopplas till detta är oklart.

Tony Johansson är utredningschef vid Skövdepolisen. Han är väldigt nöjd med resultatet av att tv-programmet Brottsplats Sverige på torsdagskvällen tog upp det våldsamma rånförsöket mot Pagoldhs ur.

”Mycket intressanta”

– Ja, det blev väldigt bra. Under programmet kom det in några tips varav ett par enligt oss bedöms som mycket intressanta, säger Johansson.

Av utredningstekniska skäl vill han inte gå in på vad tipsen handlar om, men säger att man nu kommer att arbeta vidare med dem, förmodligen redan under helgen.

– Vi räknar med det, men sedan får vi se vad det genererar.

Var det anonyma tips?

– Jag vill inte gå in på det i nuläget.

Vad är det för typ av tips, handlar det om iakttagelser eller andra uppgifter?

– Jag kan inte kommentera det, vi måste först bearbeta dem.

I tv-programmet i TV4 visades bland annat ett inspelat inslag från Skövde och även bilderna från övervakningsfilmerna, där de tre rånarnas ansikten syns tydligt. Just att de utförde rånförsöket omaskerade är en av anledningarna till att polisen känner att de har stora förhoppningar om att kunna lösa brottet.

– Det har vi trott hela tiden och kanske ökar chanserna i och med de nya tipsen.

Pistolbeväpnad

Det var torsdagen den 7 april som klockbutiken utsattes för ett rånförsök. En man viftade med en pistol – och tappade en patron från denna i butiken – och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. Männen, och även en tredje medbrottsling, flydde därefter i riktning mot Resecentrum. De sprang in på S:ta Helenagatan, men därefter finns inga iakttagelser. Polisen misstänker att det fanns en flyktbil där.

Att rånet mot en klockbutik i Kalmar i höstas påminner om rånförsöket på Pagoldhs ur sade polisen tidigt och till SLA avslöjade polisen också att det finns misstankar om att Kalmarrånarna tidigare varit i Skövde, kanske för att rekognosera. Men om de nya tipsen kan kopplas till detta är oklart.