25 apr 2016 15:22

25 apr 2016 15:22

"Kommittén vet vad vi vill"

VÄSTRA GÖTALAND: Inget möte om regionindelning

Indelningskommitténs måndagsmöte med Västra Götaland, Värmland och Halland ställdes in.
– De behöver egentligen inte samtala mer med oss. De vet ju vad vi vill, säger regionrådet Jonas Andersson (L).

Kent Johansson (C) och Barbro Holmberg (S) skulle ha träffat representanter från Halland, Västra Götaland och Värmland, som föreslås bilda en storregion i framtiden, under måndagen. Det blev inget möte, på grund av tidsbrist.

Jonas Andersson (L), som är en av Västra Götalands representanter i gruppen, menar att kommittén vet vad de olika landstingen. Han tror att det kommer en proposition, som ska behandlas av riksdagen, om förslaget innan sommaren.

– Men det är svårt att säga om den kommer att gå igenom. Det finns, av lokalpolitiska skäl, olika meningar inom flera partier.

Förra veckan fick allianspartierna och SD gehör för att riksdagen ska ta upp en motion som vill öppna för folkomröstningar när landsting föreslås slås samman till storregioner. Motionen ska behandlas i KU och kan resultera i en uppmaning till regeringen.

Kent Johansson (C) och Barbro Holmberg (S) skulle ha träffat representanter från Halland, Västra Götaland och Värmland, som föreslås bilda en storregion i framtiden, under måndagen. Det blev inget möte, på grund av tidsbrist.

Jonas Andersson (L), som är en av Västra Götalands representanter i gruppen, menar att kommittén vet vad de olika landstingen. Han tror att det kommer en proposition, som ska behandlas av riksdagen, om förslaget innan sommaren.

– Men det är svårt att säga om den kommer att gå igenom. Det finns, av lokalpolitiska skäl, olika meningar inom flera partier.

Förra veckan fick allianspartierna och SD gehör för att riksdagen ska ta upp en motion som vill öppna för folkomröstningar när landsting föreslås slås samman till storregioner. Motionen ska behandlas i KU och kan resultera i en uppmaning till regeringen.