25 apr 2016 16:00

25 apr 2016 16:00

MP i Skövde om krisen i partiet

SKÖVDE: Politik

Miljöpartiet har hamnat i händelsernas centrum – och det är inte politiken som skapar rubriker.
– Det är tråkigt, men tyvärr har hanteringen från ledningen inte varit bra, säger Roger Almgren, MP i Skövde.

Roger Almgren är ledamot för Miljöpartiet i kommunstyrelsen i Skövde. Han har, precis som sina partikollegor, följt det som hänt den senaste tiden. Allt kuliminerade på måndagen när språkrören sade att de är beredda att lämna över till nya personer om valberedningen finner att några andra har bättre förutsättningar att leda partiet.

– Jag vet inte om det gynnar situationen nu när det är så rörigt och vem skulle i detta läget vilja ta över de stolarna? Jag anser att det viktigaste är att rida ut detta och sedan ta diskussionen om ledarskapet, säger Almgren till SLA.

Den turbulenta perioden för MP inleddes den 14 april. Då spreds bilder på bostadsministern Mehmet Kaplan på middag med företrädare för Grå Vargarna och för turkiska Riksförbundet. Snart kom fler avslöjanden, bland annat att Kaplan jämfört israelers agerande mot palestinier med nazisternas behandling av judar.

Kaplan avgick, men turbulensen tog inte slut där. Det ena efter det andra har därefter skapat rubriker.

– Tyvärr har ledningen inte hanterat turbulensen bra, det har varit luddigt. Agerandet förstärker bilden av otydlighet.

– Men jag och mina partikamrater här känner heller inte riktigt igen oss i den bild som blir i media, det känns som att mycket av det som händer är på riksnivå. Det blir lätt Stockholms-fokus.

Fast partikrisen lär även påverka lokalt, tror Almgren.

– Det är klart att väljarna undrar vad MP håller på med.

Roger Almgren är ledamot för Miljöpartiet i kommunstyrelsen i Skövde. Han har, precis som sina partikollegor, följt det som hänt den senaste tiden. Allt kuliminerade på måndagen när språkrören sade att de är beredda att lämna över till nya personer om valberedningen finner att några andra har bättre förutsättningar att leda partiet.

– Jag vet inte om det gynnar situationen nu när det är så rörigt och vem skulle i detta läget vilja ta över de stolarna? Jag anser att det viktigaste är att rida ut detta och sedan ta diskussionen om ledarskapet, säger Almgren till SLA.

Den turbulenta perioden för MP inleddes den 14 april. Då spreds bilder på bostadsministern Mehmet Kaplan på middag med företrädare för Grå Vargarna och för turkiska Riksförbundet. Snart kom fler avslöjanden, bland annat att Kaplan jämfört israelers agerande mot palestinier med nazisternas behandling av judar.

Kaplan avgick, men turbulensen tog inte slut där. Det ena efter det andra har därefter skapat rubriker.

– Tyvärr har ledningen inte hanterat turbulensen bra, det har varit luddigt. Agerandet förstärker bilden av otydlighet.

– Men jag och mina partikamrater här känner heller inte riktigt igen oss i den bild som blir i media, det känns som att mycket av det som händer är på riksnivå. Det blir lätt Stockholms-fokus.

Fast partikrisen lär även påverka lokalt, tror Almgren.

– Det är klart att väljarna undrar vad MP håller på med.