25 apr 2016 09:47

25 apr 2016 09:47

Nu ska satsningen på Billingen avgöras

WEBB-TV 18.00: SLA direktsänder live från fullmäktige

I kväll tar Skövdes kommunfullmäktigeledamöter ställning till alliansens förslag om en storsatsning på Billingen till en kostnad av 150 miljoner kronor. SLA sänder live från fullmäktige med start klockan 18.

Alliansens förslag till en storsatsning på Billingens fritidsområde, tillsammans med First hotel Billingehus som ska genomgå en omfattande renovering och ombyggnad, har varit en het politisk fråga under årets första månader.

Frågan blev högaktuell sedan de norska hotellägarna aviserat att det fanns långtgående planer på att göra det slitna hotellet till ett asylboende.

Kommunens avtal med hotellet innebär också ett omstritt köp av Blå Hallen för 45 miljoner.

För att alliansens förslag ska gå igenom behövs stöd från ytterligare något parti då de borgerliga partierna inte har ensam majoritet.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet och har hittills varit negativa till satsningen. Återstår då att se hur Sverigedemokraterna kommer att rösta ikväll – de kan bli vågmästaren som avgör beslutet i kväll.

Alliansens förslag till en storsatsning på Billingens fritidsområde, tillsammans med First hotel Billingehus som ska genomgå en omfattande renovering och ombyggnad, har varit en het politisk fråga under årets första månader.

Frågan blev högaktuell sedan de norska hotellägarna aviserat att det fanns långtgående planer på att göra det slitna hotellet till ett asylboende.

Kommunens avtal med hotellet innebär också ett omstritt köp av Blå Hallen för 45 miljoner.

För att alliansens förslag ska gå igenom behövs stöd från ytterligare något parti då de borgerliga partierna inte har ensam majoritet.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet och har hittills varit negativa till satsningen. Återstår då att se hur Sverigedemokraterna kommer att rösta ikväll – de kan bli vågmästaren som avgör beslutet i kväll.