26 apr 2016 12:09

12 jul 2016 15:37

Fler gripna i traktorärende

SKÖVDE: Begär förlängd åtalstid

Åklagaren begär ytterligare förlängd åtalstid i ärendet med traktorstölderna. Nu framgår också att de fyra män som varit häktade i sin frånvaro har gripits och att stulet gods har anträffats.

I december stals två John Deere-traktorer, värda flera miljoner kronor, från en gård i Skövde. Två män, 31 och 45 år gamla, greps i närheten av Lerdala samma dag. De häktades kort därefter misstänkta för grov stöld. Vid gripandet hann ytterligare minst två män försvinna från platsen.

Sedan dess har utredningen om traktorstölderna svällt rejält och för en tid sedan begärde åklagaren fyra män häktade i sin frånvaro misstänkta för delaktighet i ”traktorligan”, det är dock oklart om två av dem är de män som hann fly utanför Lerdala.

På tisdagen skulle åtalet mot de två sedan tidigare häktade männen ha kommit men nu begär åklagaren förlängning till och med den 10 maj.

Detta förklaras med att fyra medgärningsmän nu är gripna och att stulet gods har anträffats. ”Förhör ska nu hållas med samtliga misstänkta personer i ärendet”, säger vice chefsåklagare Marianne Aldén i framställan till tingsrätten om förlängd åtalstid

I december stals två John Deere-traktorer, värda flera miljoner kronor, från en gård i Skövde. Två män, 31 och 45 år gamla, greps i närheten av Lerdala samma dag. De häktades kort därefter misstänkta för grov stöld. Vid gripandet hann ytterligare minst två män försvinna från platsen.

Sedan dess har utredningen om traktorstölderna svällt rejält och för en tid sedan begärde åklagaren fyra män häktade i sin frånvaro misstänkta för delaktighet i ”traktorligan”, det är dock oklart om två av dem är de män som hann fly utanför Lerdala.

På tisdagen skulle åtalet mot de två sedan tidigare häktade männen ha kommit men nu begär åklagaren förlängning till och med den 10 maj.

Detta förklaras med att fyra medgärningsmän nu är gripna och att stulet gods har anträffats. ”Förhör ska nu hållas med samtliga misstänkta personer i ärendet”, säger vice chefsåklagare Marianne Aldén i framställan till tingsrätten om förlängd åtalstid