27 apr 2016 06:00

27 apr 2016 06:00

Spelutveckling får stöd av Tillväxtverket

SKÖVDE: Utvidgar sin kompetens på bootcamp

Spelutvecklare ska utvidga sina nätverk under ett bootcamp till hösten.
Programmet är en del av Tillväxtverkets satsning på nya digitala företag.

När Tillväxtverkets tredje bootcamp i projektet Startup-Sweden genomförs i år riktar man sig till digitala företag.

Hit kan spelutvecklare och spelstudios söka, och programmet, som är specialdesignat för spelföretag, är framtaget av The game incubator i Gothia science park i Skövde i samarbete med Gameport i Karlshamn.

Under fem dagar får tio nya företag möjlighet att förbättra sin kompetens inom affärsutveckling samt utvidga sitt nätverk på plats i Stockholm.

– Det kommer att bli en rad framgångsrika svenska spelutvecklare som genomför de olika delarna och delar med sig av kunskap, erfarenhet och kontakter. Dessutom kommer det finnas representanter för olika typer av riskkapital på plats, säger Per-Arne Lundberg, ansvarig för The game incubator på GSP.

Bootcamp för spelutvecklarna äger rum i mitten av september.

När Tillväxtverkets tredje bootcamp i projektet Startup-Sweden genomförs i år riktar man sig till digitala företag.

Hit kan spelutvecklare och spelstudios söka, och programmet, som är specialdesignat för spelföretag, är framtaget av The game incubator i Gothia science park i Skövde i samarbete med Gameport i Karlshamn.

Under fem dagar får tio nya företag möjlighet att förbättra sin kompetens inom affärsutveckling samt utvidga sitt nätverk på plats i Stockholm.

– Det kommer att bli en rad framgångsrika svenska spelutvecklare som genomför de olika delarna och delar med sig av kunskap, erfarenhet och kontakter. Dessutom kommer det finnas representanter för olika typer av riskkapital på plats, säger Per-Arne Lundberg, ansvarig för The game incubator på GSP.

Bootcamp för spelutvecklarna äger rum i mitten av september.