27 apr 2016 15:10

24 maj 2016 11:22

Tips ringade in misstänkt

SKÖVDE: Rånförsök mot en lösning?

De tips polisen fick om det våldsamma rånförsöket mot Pagoldhs ur har lett till att en person nu är skäligen misstänkt för gärningen.
– Han finns i Sverige men är inte delgiven misstanke om brott, säger Yunus Yilmaz vid Skövdepolisen till SLA.

Den 7 april utsattes den exklusiva klockbutiken i centrala Skövde för rånförsök. En man viftade med en pistol och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. Männen och en tredje medbrottsling flydde i riktning mot Resecentrum. De sprang in på S:ta Helenagatan och polisen misstänker att det fanns en flyktbil där. Sedan tog spåren slut.

Polisen vände sig till tv-programmet Brottsplats Sverige för att eventuellt få hjälp från tv-tittare som kände igen de omaskerade männen. Och polisen fick också ett par tips som bedömdes som mycket intressanta.

Ett av dem har nu lett polisen fram till en man som är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för delaktighet i brottet.

– Jag kan inte säga mycket om detta i nuläget eftersom han inte är delgiven misstanke, men vi vet var han befinner sig någonstans i Sverige och tanken är att vi ska vidta fler utredningsåtgärder inom kort, säger utredaren Yunus Yilmaz.

Han vill inte ytterligare kommentera vad tipset bestod av för uppgifter, men hoppas nu att det ska leda till att även de två andra gärningsmännen ringas in.

Polisen har tidigare sagt att rånet mot en klockbutik i Kalmar i höstas påminner om rånförsöket på Pagoldhs, senare avslöjade polisen även för SLA att det finns uppgifter om att Kalmarrånarna tidigare varit i Skövde, kanske för att rekognosera.

Den 7 april utsattes den exklusiva klockbutiken i centrala Skövde för rånförsök. En man viftade med en pistol och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. Männen och en tredje medbrottsling flydde i riktning mot Resecentrum. De sprang in på S:ta Helenagatan och polisen misstänker att det fanns en flyktbil där. Sedan tog spåren slut.

Polisen vände sig till tv-programmet Brottsplats Sverige för att eventuellt få hjälp från tv-tittare som kände igen de omaskerade männen. Och polisen fick också ett par tips som bedömdes som mycket intressanta.

Ett av dem har nu lett polisen fram till en man som är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för delaktighet i brottet.

– Jag kan inte säga mycket om detta i nuläget eftersom han inte är delgiven misstanke, men vi vet var han befinner sig någonstans i Sverige och tanken är att vi ska vidta fler utredningsåtgärder inom kort, säger utredaren Yunus Yilmaz.

Han vill inte ytterligare kommentera vad tipset bestod av för uppgifter, men hoppas nu att det ska leda till att även de två andra gärningsmännen ringas in.

Polisen har tidigare sagt att rånet mot en klockbutik i Kalmar i höstas påminner om rånförsöket på Pagoldhs, senare avslöjade polisen även för SLA att det finns uppgifter om att Kalmarrånarna tidigare varit i Skövde, kanske för att rekognosera.