29 apr 2016 13:40

29 apr 2016 13:40

Höjd säkerhet efter sabotagen

SKÖVDE: Efter sabotagen mot Silvester Jellinek

Efter sabotagen som troligen riktats mot Silvester Jellinek, både som privatperson och hotellägare, har nu säkerheten kring hotell Billingehus höjts.
– Det handlar om ökad väktarnärvaro, olika kontroller och vi har sökt tillstånd för fler övervakningskameror.

SLA har i flera artiklar kunnat avslöja att kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek, delägare i First hotell Billingehus, har utsatts för flera sabotage. Enligt Jellinek själv har det under lång tid pågått en hatkampanj mot honom, denna har accelererat efter att Billingesatsningen med Skövde kommun blev känd.

För ett par veckor sedan höll det på att sluta illa när Silvesters Jellineks fru och dotter under färd med bil och hästkärra tappade ett hjul. det visade sig att någon hade skruvat loss samtliga hjulbultar på bilen och kärran, en senare kontroll visade också att ytterligare en av hans bilar har råkat ut för samma sak. Förra fredagen upptäckte även en hotellgäst på Billingehus av en händelse att hjulbultarna på hans bil skruvats loss.

Ökad säkerhet

Och innan hjulsabotagen hade någon också i Jellineks namn skapat ett konto på facebook och skickat ut hundratals vänförfrågningar.

– Allt detta sammantaget har lett till att vi nu har höjt säkerheten rejält. Här på hotellet innebär det bland annat att vi har ökad väktarnärvaro, alltså att väktarna åker runt här oftare, vi gör också egna kontroller för se så att anläggningen eller bilar inte utsätts för fler sabotage, berättar Jellinek för SLA.

– Vi har också sökt tillstånd hos länsstyrelsen för betydligt fler övervakningskameror som ska sätta upp runt hotellet. Jag hoppas att den ansökan behandlas skyndsamt.

Polisen har tagit det inträffade på stort allvar och utreder händelserna.

”Utreds ordentligt”

– Jag har kontakt med polisen och vet att de arbetar på, de säger givetvis inte till mig vad det handlar om, men jag förstår att de har en hel del uppslag och tittar på olika saker. Så det känns bra att detta blir ordentligt utrett.

– Det senaste jag fick höra som hade skrivits om mig i sociala medier som en del i hatkampanjen var att det inte är konstigt att det händer mig och min familj saker, att jag så att säga måste räkna med det.

SLA har i flera artiklar kunnat avslöja att kände Skövdeföretagaren Silvester Jellinek, delägare i First hotell Billingehus, har utsatts för flera sabotage. Enligt Jellinek själv har det under lång tid pågått en hatkampanj mot honom, denna har accelererat efter att Billingesatsningen med Skövde kommun blev känd.

För ett par veckor sedan höll det på att sluta illa när Silvesters Jellineks fru och dotter under färd med bil och hästkärra tappade ett hjul. det visade sig att någon hade skruvat loss samtliga hjulbultar på bilen och kärran, en senare kontroll visade också att ytterligare en av hans bilar har råkat ut för samma sak. Förra fredagen upptäckte även en hotellgäst på Billingehus av en händelse att hjulbultarna på hans bil skruvats loss.

Ökad säkerhet

Och innan hjulsabotagen hade någon också i Jellineks namn skapat ett konto på facebook och skickat ut hundratals vänförfrågningar.

– Allt detta sammantaget har lett till att vi nu har höjt säkerheten rejält. Här på hotellet innebär det bland annat att vi har ökad väktarnärvaro, alltså att väktarna åker runt här oftare, vi gör också egna kontroller för se så att anläggningen eller bilar inte utsätts för fler sabotage, berättar Jellinek för SLA.

– Vi har också sökt tillstånd hos länsstyrelsen för betydligt fler övervakningskameror som ska sätta upp runt hotellet. Jag hoppas att den ansökan behandlas skyndsamt.

Polisen har tagit det inträffade på stort allvar och utreder händelserna.

”Utreds ordentligt”

– Jag har kontakt med polisen och vet att de arbetar på, de säger givetvis inte till mig vad det handlar om, men jag förstår att de har en hel del uppslag och tittar på olika saker. Så det känns bra att detta blir ordentligt utrett.

– Det senaste jag fick höra som hade skrivits om mig i sociala medier som en del i hatkampanjen var att det inte är konstigt att det händer mig och min familj saker, att jag så att säga måste räkna med det.