29 apr 2016 16:06

29 apr 2016 16:06

Ny vattenrutschkana

SKÖVDE: Ny vattenlek på Sommarland

Skara Sommarland får del av de investeringar som ägarna Parks and Resorts gör inför årets säsong. Bland annat blir det en ny vattenrutschkana med tre banor, sammanlagt investeras 17 miljoner kronor i parken.

Snakepit heter den nya åkattraktionen som ska stå färdig när Skara Sommarland slår upp portarna för säsongen i juni. Vattenrutschkanan Snakepit är som namnet antyder tre separata vattenbanor som slingrar sig in i varandra. Man utökar även den intilliggande campingen som får ett tiotal nya campingstugor samt en temabana för äventyrsgolf. Den totala investeringen för nöjesparken blir 17 miljoner kronor.

Upplevelsekoncernen Parks and Resorts äger även Kolmården, Gröna Lund och Furuvik. Totalt lägger man ut 220 miljoner kronor på sina nöjesparker inför 2016 års säsong.

Den största attraktionsnyheten blir på Kolmården där en berg- och dalbana i trä ska byggas. I ett pressmeddelande beskriver man den som Europas snabbaste och högsta bana.

Snakepit heter den nya åkattraktionen som ska stå färdig när Skara Sommarland slår upp portarna för säsongen i juni. Vattenrutschkanan Snakepit är som namnet antyder tre separata vattenbanor som slingrar sig in i varandra. Man utökar även den intilliggande campingen som får ett tiotal nya campingstugor samt en temabana för äventyrsgolf. Den totala investeringen för nöjesparken blir 17 miljoner kronor.

Upplevelsekoncernen Parks and Resorts äger även Kolmården, Gröna Lund och Furuvik. Totalt lägger man ut 220 miljoner kronor på sina nöjesparker inför 2016 års säsong.

Den största attraktionsnyheten blir på Kolmården där en berg- och dalbana i trä ska byggas. I ett pressmeddelande beskriver man den som Europas snabbaste och högsta bana.