02 maj 2016 15:42

02 maj 2016 15:42

15-åring stal bil och körde bil – åtalas

SKÖVDE: Körde på fel sida

En 15-årig pojke stal en bil och körde till Skövde, bland annat körde han om bilar trots möte. Och vid en rondell körde han på en annan bil och en lyktstolpe men stannade inte. Nu åtalas han för flera brott.

Enligt åtalet mot 15-åringen, som fyller 16 om några veckor, ska han i mars ha tagit en bil i Stenstorp. Efter tillgreppet körde han mot Skövde och den färden gick väl så där sammanfattningsvis. Enligt uppgifter i åtalet har han på riksväg 26 gjort ett flertal omkörningar trots mötande trafik. När han kom till rondellen i Stallsiken ska han inte ha anpassat hastigheten till rådande trafikläge med följd att han körde in i en annan bil. Han ska dessutom ha kört in i rondellen i det körfältet som är avsett för trafik i motsatt körriktning. Han har i samband med detta tappat kontrollen över bilen och har kört av vägen och in i en lyktstolpe.

Men trots att han enligt åklagaren måste ha märkt kollisionerna med både bilen och lyktstolpen har han inte stannat på platsen utan kört därifrån.

Han åtalas misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, obehörigt avvikande från trafikolycksplats, olovlig körning och vårdslöshet i trafik. 15-åringen erkänner brott.

Enligt åtalet mot 15-åringen, som fyller 16 om några veckor, ska han i mars ha tagit en bil i Stenstorp. Efter tillgreppet körde han mot Skövde och den färden gick väl så där sammanfattningsvis. Enligt uppgifter i åtalet har han på riksväg 26 gjort ett flertal omkörningar trots mötande trafik. När han kom till rondellen i Stallsiken ska han inte ha anpassat hastigheten till rådande trafikläge med följd att han körde in i en annan bil. Han ska dessutom ha kört in i rondellen i det körfältet som är avsett för trafik i motsatt körriktning. Han har i samband med detta tappat kontrollen över bilen och har kört av vägen och in i en lyktstolpe.

Men trots att han enligt åklagaren måste ha märkt kollisionerna med både bilen och lyktstolpen har han inte stannat på platsen utan kört därifrån.

Han åtalas misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, obehörigt avvikande från trafikolycksplats, olovlig körning och vårdslöshet i trafik. 15-åringen erkänner brott.