02 maj 2016 15:18

02 maj 2016 15:18

Ulla och Sara ställer ut

SKÖVDE: Måleri, skulptur, installation och smycken

En ny utställning har vernissage i Binnebergs tingshus på torsdag. Där visar Sara Ingrid Andersson installationen Äktenskapstycke och smycken. Ulla Axén ställer ut målningar och skulpturer.

Sara Ingrid Andersson är uppvuxen i Skövde men bor numera i Göteborg där hon är i sluttampen av sin masterutbildning i smyckekonst vid HDK. Hon tog en kandidatexamen i modedesign 2010 och arbetade som modedesigner i tre år innan hon bytte inriktning.

– Det passar mig bra, det ligger närmare konsten. Jag upplever att jag får mer tid med betraktaren av mina verk. Modebranschen går så snabbt framåt, förklarar Sara.

I Binneberg ställer hon ut installationen Äktenskapstycke. Ett återkommande tema i hennes skapande är kroppen och de abstrakta kropparna saknar både kön, ålder och hudfärg för att vara öppna för vem som helst att läsa in. Men hon visar också smycken i silver.

– Jag jobbar avskalat och relativt minimalistiskt. Jag tar bort onödig information så att det enkla uttrycket blir kvar, säger hon om sitt formspråk.

På andra våning visar Ulla Axén, Skövde, målningar i akvarell och akryl samt skulpturer. Hon arbetar som lärare på Billingskolan och har sedan hon var liten ägnat sig åt det konstnärliga. Första utställningen hade hon 1975 och den hon visar i Binnebergs tingshus heter Förtrollande fantasi.

– Jag har alltid tyckt om att måla, varit i min egen värld och fantiserat. Färger fascinerar mig. Jag tycker det ska vara glada bilder. Nu under en period nu har jag målat mycket dans, fåglar och träd.

Idéer kan hon få av vad som helst och faller andan på är det lätt att springa ut i ateljén.

– Jag målar som gott som varje dag.

Utställningen pågår till och med den 22 maj.

Sara Ingrid Andersson är uppvuxen i Skövde men bor numera i Göteborg där hon är i sluttampen av sin masterutbildning i smyckekonst vid HDK. Hon tog en kandidatexamen i modedesign 2010 och arbetade som modedesigner i tre år innan hon bytte inriktning.

– Det passar mig bra, det ligger närmare konsten. Jag upplever att jag får mer tid med betraktaren av mina verk. Modebranschen går så snabbt framåt, förklarar Sara.

I Binneberg ställer hon ut installationen Äktenskapstycke. Ett återkommande tema i hennes skapande är kroppen och de abstrakta kropparna saknar både kön, ålder och hudfärg för att vara öppna för vem som helst att läsa in. Men hon visar också smycken i silver.

– Jag jobbar avskalat och relativt minimalistiskt. Jag tar bort onödig information så att det enkla uttrycket blir kvar, säger hon om sitt formspråk.

På andra våning visar Ulla Axén, Skövde, målningar i akvarell och akryl samt skulpturer. Hon arbetar som lärare på Billingskolan och har sedan hon var liten ägnat sig åt det konstnärliga. Första utställningen hade hon 1975 och den hon visar i Binnebergs tingshus heter Förtrollande fantasi.

– Jag har alltid tyckt om att måla, varit i min egen värld och fantiserat. Färger fascinerar mig. Jag tycker det ska vara glada bilder. Nu under en period nu har jag målat mycket dans, fåglar och träd.

Idéer kan hon få av vad som helst och faller andan på är det lätt att springa ut i ateljén.

– Jag målar som gott som varje dag.

Utställningen pågår till och med den 22 maj.