02 maj 2016 14:00

02 maj 2016 14:00

Vill avlasta vidombyggnation

KOLLEKTIVTRAFIK

Trafikverket bygger på Husebykorset utanför Skövde. Ombyggnationen innebär begränsad framkomlighet och för att minska trängseln i korsningen vill verket att fler reser kollektivt.

Därför kommer cirka 4 000 bilister i Hjo, Tibro och Karlsborg få ett erbjudande från Västtrafik om att åka med kollektivtrafiken gratis under två veckor. Målet är att fler ska ta bussen under ombyggnationen – och att de fortsätter ta den även efter att byggnationen är klar.

Därför kommer cirka 4 000 bilister i Hjo, Tibro och Karlsborg få ett erbjudande från Västtrafik om att åka med kollektivtrafiken gratis under två veckor. Målet är att fler ska ta bussen under ombyggnationen – och att de fortsätter ta den även efter att byggnationen är klar.