05 maj 2016 19:43

05 maj 2016 19:43

Konst och kultur i vackert vårväder

SKÖVDE: Konst- och kulturdagar runt sjön Östen firade 10-års jubileum

Trädgård för njutning och fest är temat för året under konst- och kulturdagar som anordnas i trakten runt sjön Östen. Det fanns mycket att välja på för dem som åkte på vårutflykt i det vackra vårvädret, på ett 30-tal olika platser kunde man titta på konsthantverk, fika, eller köpa växter.

Det vackra vårvädret lockade en hel del människor att ge sig ut för att titta och kanske köpa något av utställarna. På Logården i Odensåker sålde Katarina Krantz doftfria ljus som hon gjort själv av återanvänd ljusmassa, väldoften runt hennes försäljningsbord kom från olika tesorter.

Utanför magasinet sålde Evert Andersson sina hemgjorda fågelholkar, i sortimentet fanns även ett fiffigt hus för den självgående gräsklipparen.

På gården Flistads Prästbol Stod flera säljare inomhus på dansbanan, här fanns allt från hemstickat, silversmycken och trasmattor. May-Britt Thagesson visade lite mer handfasta prylar i form av trädgårdskonst i betong.

– Jag är nöjd med första dagen, det har varit bra med folk och särskilt tidigt på dagen var det bra fart här, berättar hon. Det är ju mycket som konkurrerar i dag också, det är cykeltävlingen Viken runt och konstvandring på Kinnekulle, säger May-Britt.

I Tidan verkar det dock som det fina vädret är den värsta konkurrenten till att besöka konst och kulturdagen. På Böckernas Hus har man arrangerat höglösning med lokala författare, under torsdagen var det Alexandra Nero från Fagersanna som läste ur en antologi med fantasy-tema.

– Jag har med en novell i boken och den historien utspelar sig i Skövde, säger Alexandra. Jag skriver på kvällarna efter jobbet och fantasy-genren är intressant, den ställer frågor om samhället och frågor om gott och ont.

På Öster garden visas textilt återbruk samt naturfoto av Patrik Blom. I galleriet ställer Målam-gruppen från Skövde ut konst i olja och akvarell.

Det vackra vårvädret lockade en hel del människor att ge sig ut för att titta och kanske köpa något av utställarna. På Logården i Odensåker sålde Katarina Krantz doftfria ljus som hon gjort själv av återanvänd ljusmassa, väldoften runt hennes försäljningsbord kom från olika tesorter.

Utanför magasinet sålde Evert Andersson sina hemgjorda fågelholkar, i sortimentet fanns även ett fiffigt hus för den självgående gräsklipparen.

På gården Flistads Prästbol Stod flera säljare inomhus på dansbanan, här fanns allt från hemstickat, silversmycken och trasmattor. May-Britt Thagesson visade lite mer handfasta prylar i form av trädgårdskonst i betong.

– Jag är nöjd med första dagen, det har varit bra med folk och särskilt tidigt på dagen var det bra fart här, berättar hon. Det är ju mycket som konkurrerar i dag också, det är cykeltävlingen Viken runt och konstvandring på Kinnekulle, säger May-Britt.

I Tidan verkar det dock som det fina vädret är den värsta konkurrenten till att besöka konst och kulturdagen. På Böckernas Hus har man arrangerat höglösning med lokala författare, under torsdagen var det Alexandra Nero från Fagersanna som läste ur en antologi med fantasy-tema.

– Jag har med en novell i boken och den historien utspelar sig i Skövde, säger Alexandra. Jag skriver på kvällarna efter jobbet och fantasy-genren är intressant, den ställer frågor om samhället och frågor om gott och ont.

På Öster garden visas textilt återbruk samt naturfoto av Patrik Blom. I galleriet ställer Målam-gruppen från Skövde ut konst i olja och akvarell.