05 maj 2016 21:28

05 maj 2016 21:28

Rånade äldre kvinna på 2 000 kronor

SKÖVDE: Äldre kvinna rånad i Garpaparken under torsdagen

Mitt på eftermiddagen inträffade ett rån i Garpaparken. En äldre kvinna med rullator blev rånad på sin handväska när två män sprang förbi och ryckte till sig den. Polisen rubricerar det som grov stöld.

Det var vid 17-tiden på torsdagen som den äldre och handikappade kvinnan gick på gångstigen i Garpaparken, strax nedanför uppfarten till kyrkogården. Hon hade handväskan hängande på sin rullator då två män sprang förbi och ryckte till sig väskan. Innehållet i handväskan och plånboken låg sedan slängt utmed gångstigen mot brandstationen. Nycklarna till kvinnans bostad hittas i kanten av bäcken och plånboken var länsad på 2 000 kronor. Vittnen på platsen tog hand om den chockade och skrämda kvinnan.

Enligt jourhavande förundersökningsledare vid polisen, Mattias Hellgren-Wingård, finns det vittnen till händelsen men polisen vill gärna få kontakt med fler personer som kan ha iakttagit händelsen. Händelsen rubriceras som grov stöld.

Det var vid 17-tiden på torsdagen som den äldre och handikappade kvinnan gick på gångstigen i Garpaparken, strax nedanför uppfarten till kyrkogården. Hon hade handväskan hängande på sin rullator då två män sprang förbi och ryckte till sig väskan. Innehållet i handväskan och plånboken låg sedan slängt utmed gångstigen mot brandstationen. Nycklarna till kvinnans bostad hittas i kanten av bäcken och plånboken var länsad på 2 000 kronor. Vittnen på platsen tog hand om den chockade och skrämda kvinnan.

Enligt jourhavande förundersökningsledare vid polisen, Mattias Hellgren-Wingård, finns det vittnen till händelsen men polisen vill gärna få kontakt med fler personer som kan ha iakttagit händelsen. Händelsen rubriceras som grov stöld.