06 maj 2016 14:23

06 maj 2016 14:23

Kan ha följt efter åldringen

SKÖVDE: Polisen kontrollerar övervakningsfilm

I jakten på de män som stal från en Skövdeåldring med rullator när hon befann sig i Garpaparken ska polisen nu granska en övervakningsfilm från Hemköp.
– Vi har fått indikationer på att männen kan ha förföljt henne därifrån, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen.

Vid 17-tiden på torsdagen utsattes den gamla kvinnan för brottet, något SLA tidigare rapporterat om. Enligt Tony Johansson, chef för utredningsgruppen vid Skövdepolisen, hade kvinnan satt sig för att vila på en parkbänk i Garpaparken, i närheten av dammen. Kvinnan såg då hur en man närmade sig henne, han kom fram och tog hennes handväska som hängde på rullatorn. Ytterligare en man befann sig i närheten, kanske för att hålla vakt.

– De två sprang därefter från platsen och i riktning mot brandstationen. Utmed den vägen hittades också kvinnans tillhörigheter såsom nycklar och plånbok. Men plånboken hade tömts på kontanter, cirka 2 000 kronor, säger Johansson.

Något exakt signalementet har kvinnan inte kunnat lämna, men vittnen som på håll såg händelsen säger att det troligen rörde sig om män i 20-årsåldern.

– Men det är svårt eftersom ingen befann sig precis i närheten.

Däremot har polisen andra spår att arbeta vidare med i utredningen.

– Vi har fått indikationer på att männen kan ha följt efter kvinnan från Hemköp och så valde de att slå till mot henne där det var mer folktomt. Kvinnan har också en känsla av att hon känt igen dem från butiken. Vi ska nu granska övervakningsfilmen från Hemköp och hoppas att det ska leda oss framåt i utredningen.

Polisen hoppas också att fler vittnen ska höra av sig.

– Vi behöver som alltid hjälp från allmänheten.

Gärningen rubriceras i nuläget som grov stöld. För att ett brott ska rubriceras som personrån krävs att man blir bestulen på något som man har på kroppen.

Vid 17-tiden på torsdagen utsattes den gamla kvinnan för brottet, något SLA tidigare rapporterat om. Enligt Tony Johansson, chef för utredningsgruppen vid Skövdepolisen, hade kvinnan satt sig för att vila på en parkbänk i Garpaparken, i närheten av dammen. Kvinnan såg då hur en man närmade sig henne, han kom fram och tog hennes handväska som hängde på rullatorn. Ytterligare en man befann sig i närheten, kanske för att hålla vakt.

– De två sprang därefter från platsen och i riktning mot brandstationen. Utmed den vägen hittades också kvinnans tillhörigheter såsom nycklar och plånbok. Men plånboken hade tömts på kontanter, cirka 2 000 kronor, säger Johansson.

Något exakt signalementet har kvinnan inte kunnat lämna, men vittnen som på håll såg händelsen säger att det troligen rörde sig om män i 20-årsåldern.

– Men det är svårt eftersom ingen befann sig precis i närheten.

Däremot har polisen andra spår att arbeta vidare med i utredningen.

– Vi har fått indikationer på att männen kan ha följt efter kvinnan från Hemköp och så valde de att slå till mot henne där det var mer folktomt. Kvinnan har också en känsla av att hon känt igen dem från butiken. Vi ska nu granska övervakningsfilmen från Hemköp och hoppas att det ska leda oss framåt i utredningen.

Polisen hoppas också att fler vittnen ska höra av sig.

– Vi behöver som alltid hjälp från allmänheten.

Gärningen rubriceras i nuläget som grov stöld. För att ett brott ska rubriceras som personrån krävs att man blir bestulen på något som man har på kroppen.