06 maj 2016 21:38

06 maj 2016 21:38

Virtuell spelutveckling

SKÖVDE: Game jam med fokus på virtual reality

Ett 30-tal spelutvecklare samlas i helgen för att delta i ett så kallat game jam. Spelen ska utvecklas med fokus på virtuell teknik, det är första gången som den här typen av spelutveckling testas i Skövde under ett game jam.

Virtual reality är en ny teknisk plattform som vi kommer att se mer av i framtiden, stora investeringar i tekniken görs bland annat av både Facebook och Google. Satsningen omfattar teknik och hårdvara, inom spelbranschen finns en stor konsumentmarknad.

– Vi ser nu starten på en helt ny marknad som sträcker sig över flera branscher, men underhållning och spel kommer att utgöra den största marknadsandelen, säger Sebastian Badylak, som är doktorand inom virtual reality.

Under helgen är ett 30-tal deltagare samlade på GSP Makerspace för att utveckla spel direkt för nylanserad hårdvara som riktar sig mot konsumenter. Temat för spelen ska ”cool moves” där lagen får göra sina egna tolkningar på temat. Under söndagen ska deltagarna presentera sina resultat för en jury som består av representanter från Stunlock studios. Det vinnande laget kan eventuellt få visa sitt spel under mässan Gamescom i Tyskland, om juryn ser en kommersiell potential i något av spelen.

Virtual reality är en ny teknisk plattform som vi kommer att se mer av i framtiden, stora investeringar i tekniken görs bland annat av både Facebook och Google. Satsningen omfattar teknik och hårdvara, inom spelbranschen finns en stor konsumentmarknad.

– Vi ser nu starten på en helt ny marknad som sträcker sig över flera branscher, men underhållning och spel kommer att utgöra den största marknadsandelen, säger Sebastian Badylak, som är doktorand inom virtual reality.

Under helgen är ett 30-tal deltagare samlade på GSP Makerspace för att utveckla spel direkt för nylanserad hårdvara som riktar sig mot konsumenter. Temat för spelen ska ”cool moves” där lagen får göra sina egna tolkningar på temat. Under söndagen ska deltagarna presentera sina resultat för en jury som består av representanter från Stunlock studios. Det vinnande laget kan eventuellt få visa sitt spel under mässan Gamescom i Tyskland, om juryn ser en kommersiell potential i något av spelen.