07 maj 2016 13:03

08 maj 2016 17:35

Varg i Borgunda

SKÖVDE: Mötte vargen hemma på gårdsplanen

Kent Gylltoft mötte en varg på sin gårdsplan under fredagen. Det var när han skulle köra iväg med sin bil som vargen dök upp vid bostaden i trakten av Borgunda. I dag lördag är vargen synlig i trakten runt Varola berättar han.

Kent Gylltoft bor på gården Åsarna vid Brobacken i Borgunda utanför Skövde, under gårdagen mötte han och hans fru en varg på sin gårdsplan. Ett möte de sent ska glömma.

– Jag och min fru skulle åka till Skövde vid lunchtid under gårdagen, berättar Kent Gylltoft. Vi körde ut från garaget och där stod vargen helt lugnt. Den verkade inte det minsta stressad av att se oss, den vände sig om och tittade på oss och vi kände oss lite rädda och satt kvar i bilen.

Kent tog bilden på vargen från bilfönstret och ringde en granne som är jägare. Även han fick syn på vargen och är helt säker på att det rör sig om ett handjur.

– En annan granne trodde inte riktigt på oss när vi berättade om vargen, men senare var han nära att köra på djuret med sin bil och då såg han ju att det verkligen var en varg. Den verkade inte rädd av sig som andra djur, de springer om de ser en bil eller människor men den här var helt lugn, berättar Kent Gylltoft.

– Han sprang över en åker och vände och kom tillbaka och kutade förbi oss igen, det var en riktig upplevelse.

Enligt Kent Gylltoft har nu personer som bor i trakten runt Varola sett vargen där. Två grannar som är jägare har sett den och de är helt säkra på att det verkligen är en varg de sett.

Kent Gylltoft bor på gården Åsarna vid Brobacken i Borgunda utanför Skövde, under gårdagen mötte han och hans fru en varg på sin gårdsplan. Ett möte de sent ska glömma.

– Jag och min fru skulle åka till Skövde vid lunchtid under gårdagen, berättar Kent Gylltoft. Vi körde ut från garaget och där stod vargen helt lugnt. Den verkade inte det minsta stressad av att se oss, den vände sig om och tittade på oss och vi kände oss lite rädda och satt kvar i bilen.

Kent tog bilden på vargen från bilfönstret och ringde en granne som är jägare. Även han fick syn på vargen och är helt säker på att det rör sig om ett handjur.

– En annan granne trodde inte riktigt på oss när vi berättade om vargen, men senare var han nära att köra på djuret med sin bil och då såg han ju att det verkligen var en varg. Den verkade inte rädd av sig som andra djur, de springer om de ser en bil eller människor men den här var helt lugn, berättar Kent Gylltoft.

– Han sprang över en åker och vände och kom tillbaka och kutade förbi oss igen, det var en riktig upplevelse.

Enligt Kent Gylltoft har nu personer som bor i trakten runt Varola sett vargen där. Två grannar som är jägare har sett den och de är helt säkra på att det verkligen är en varg de sett.