08 maj 2016 21:28

08 maj 2016 21:28

Häftiga fallskärmshopp lockade många

SKÖVDE: Tandemhopp i fallskärm var populärt i helgen när hopparna intog Skövde flygplats

Ett 100-tal personer ville testa på tandemhopp med fallskärm i helgen, med en van hoppare fick de testa på fallskärmshoppning.

Emelie Olsson från Skövde provade på ett tandemhopp i helgen. På 4 000 meters höjd hoppade hon från planet fastselad med sin fallskärmshoppare Daniel Douglass.

– Det var riktig häftigt och det var första gången jag hoppade fallskärm, säger Emelie. Jag var lite nervös innan men det var inte var så farligt, rätt som det var så hoppade vi ut och sedan faller man fritt. Utsikten var ju helt fantastisk och jag skulle gärna hoppa igen, berättar hon.

Per Nissborg som ursprungligen är från Skövde var en av de hoppare som deltog i helgen på Skövde flygplats och tog med sig passagerare för ett tandemhopp.

Ett 50-tal sporthoppare deltog i lägret som fallskärmsklubben Cirrus samt Kavelbron event arrangerade, med bistånd av Skövde motorflygklubb.

– Man måste ha en speciell licens som fallskärmshoppare för att få utföra tandemhopp med passagerare, säger Per Nissborg. De flesta är ju helt euforiska när de kommer ner, och Skövdeborna har varit bra passagerare. Det är ju extra kul att hoppa över min gamla hemstad också, berättar han.

Äventyret består i att kliva av flygplanet på 4 000 meters höjd för att sedan falla fritt i cirka en minut. I ungefär sju minuter hänger man sedan i fallskärmen och kan spana på utsikten innan hopparna har fast mark under fötterna igen.

Bröderna Peter och Magnus Andersson har lurats till flygplatsen och blev lite chockade när de fick reda på vad som skulle hända. Kompisgänget hade köpt tandemhopp som födelsedagspresenter till bröderna.

– Jag fyller 30 år och brorsan 20 år så det här var en riktig överraskning. Nu känner man hur pulsen stiger, säger Peter. Jag har funderat på att hoppa i flera år, men nu blir det av till slut.

Emelie Olsson från Skövde provade på ett tandemhopp i helgen. På 4 000 meters höjd hoppade hon från planet fastselad med sin fallskärmshoppare Daniel Douglass.

– Det var riktig häftigt och det var första gången jag hoppade fallskärm, säger Emelie. Jag var lite nervös innan men det var inte var så farligt, rätt som det var så hoppade vi ut och sedan faller man fritt. Utsikten var ju helt fantastisk och jag skulle gärna hoppa igen, berättar hon.

Per Nissborg som ursprungligen är från Skövde var en av de hoppare som deltog i helgen på Skövde flygplats och tog med sig passagerare för ett tandemhopp.

Ett 50-tal sporthoppare deltog i lägret som fallskärmsklubben Cirrus samt Kavelbron event arrangerade, med bistånd av Skövde motorflygklubb.

– Man måste ha en speciell licens som fallskärmshoppare för att få utföra tandemhopp med passagerare, säger Per Nissborg. De flesta är ju helt euforiska när de kommer ner, och Skövdeborna har varit bra passagerare. Det är ju extra kul att hoppa över min gamla hemstad också, berättar han.

Äventyret består i att kliva av flygplanet på 4 000 meters höjd för att sedan falla fritt i cirka en minut. I ungefär sju minuter hänger man sedan i fallskärmen och kan spana på utsikten innan hopparna har fast mark under fötterna igen.

Bröderna Peter och Magnus Andersson har lurats till flygplatsen och blev lite chockade när de fick reda på vad som skulle hända. Kompisgänget hade köpt tandemhopp som födelsedagspresenter till bröderna.

– Jag fyller 30 år och brorsan 20 år så det här var en riktig överraskning. Nu känner man hur pulsen stiger, säger Peter. Jag har funderat på att hoppa i flera år, men nu blir det av till slut.