08 maj 2016 14:26

08 maj 2016 15:14

Spännande öppet hus

SKÖVDE: Öppet hus på bilskroten lockade

Ville man se en skrotbil bli ihop-pressad till en prydlig järnklump eller se på när det sprängs airbagar så var Eklunds bildelslager rätt plats. Under lördagen var det öppet hus med olika evenemang.

Publiken var samlad på skrotgården och följer en skrotad bil till den sista vilan. En gripklo lyfter ner bilen i ett press-och skärverktyg och med 280 tons presskraft är snart bilen förvandlad till en plåtkub. Strax innan har Karl-Fredrick Hållander demonstrerat sprängkraften i en airbag, han placerar ett bilhjul på en löstagen airbag och utlöser laddningen. Med en smäll far hjulet iväg några meter.

Under dagen kunde man även titta på när Räddningstjänsten demonstrerade en räddningsinsats på bil eller tävla i att gissa fabrikatet på en pressad bil. NTF var också på plats med sin vältbil.

Publiken var samlad på skrotgården och följer en skrotad bil till den sista vilan. En gripklo lyfter ner bilen i ett press-och skärverktyg och med 280 tons presskraft är snart bilen förvandlad till en plåtkub. Strax innan har Karl-Fredrick Hållander demonstrerat sprängkraften i en airbag, han placerar ett bilhjul på en löstagen airbag och utlöser laddningen. Med en smäll far hjulet iväg några meter.

Under dagen kunde man även titta på när Räddningstjänsten demonstrerade en räddningsinsats på bil eller tävla i att gissa fabrikatet på en pressad bil. NTF var också på plats med sin vältbil.