11 maj 2016 15:53

11 maj 2016 15:53

Äldre kvinnan rånad

SKÖVDE: Två män ryckte åt sig kvinnans handväska

Ytterligare en gammal kvinna har rånats i Skövde. Enligt uppgifter från polisen ska en kvinna med rullator på onsdagseftermiddagen ha blivit bestulen på sin väska av två okända män när hon promenerade på Boulognergränd.

Rånet mot kvinnan ska ha skett vid halvtretiden på onsdagseftermiddagen på Boulognergränd. Två okända män ska då ha ryckt en väska från den äldre kvinnan med rullator.

Männen ska sedan ha sprungit ifrån platsen i riktning mot bron vid järnvägsspåret enligt ett vittne som sprungit efter. Flera patruller till platsen som sökte av närområdet men ingen person har ännu gripits.

Polisen har på sin hemsida gått ut med signalement på de misstänkta rånarna. En av dem hade svarta mjukisbyxor, svart tjock tröja, svart keps och bar solglasögon. den andre mannen hade ljusa shorts och en trekvartslång randig t-shirt på sig.

I torsdags i förra veckan utsattes en annan äldre kvinnan för ett liknande brott. Kvinnan hade satt sig för att vila på en parkbänk i Garpaparken, i närheten av dammen. Kvinnan såg då hur en man närmade sig henne, han kom fram och tog hennes handväska som hängde på rullatorn. Ytterligare en man befann sig i närheten, kanske för att hålla vakt. ”De två sprang därefter från platsen och i riktning mot brandstationen. Utmed den vägen hittades också kvinnans tillhörigheter såsom nycklar och plånbok. Men plånboken hade tömts på kontanter, cirka 2 000 kronor”, berättade polisen Tony Johansson för SLA.

Rånet mot kvinnan ska ha skett vid halvtretiden på onsdagseftermiddagen på Boulognergränd. Två okända män ska då ha ryckt en väska från den äldre kvinnan med rullator.

Männen ska sedan ha sprungit ifrån platsen i riktning mot bron vid järnvägsspåret enligt ett vittne som sprungit efter. Flera patruller till platsen som sökte av närområdet men ingen person har ännu gripits.

Polisen har på sin hemsida gått ut med signalement på de misstänkta rånarna. En av dem hade svarta mjukisbyxor, svart tjock tröja, svart keps och bar solglasögon. den andre mannen hade ljusa shorts och en trekvartslång randig t-shirt på sig.

I torsdags i förra veckan utsattes en annan äldre kvinnan för ett liknande brott. Kvinnan hade satt sig för att vila på en parkbänk i Garpaparken, i närheten av dammen. Kvinnan såg då hur en man närmade sig henne, han kom fram och tog hennes handväska som hängde på rullatorn. Ytterligare en man befann sig i närheten, kanske för att hålla vakt. ”De två sprang därefter från platsen och i riktning mot brandstationen. Utmed den vägen hittades också kvinnans tillhörigheter såsom nycklar och plånbok. Men plånboken hade tömts på kontanter, cirka 2 000 kronor”, berättade polisen Tony Johansson för SLA.