11 maj 2016 15:41

11 maj 2016 15:44

Skövde värd för Swedish Game Awards

Skövde och Sweden Game Arena står värd för årets spelutvecklartävling Swedish Game Awards den 10 juni.

Därmed blir det stor finalexpo och gala vid Gothia science park i Skövde för en stor del av dataspelsbranschen i början av juni.

– Vi är stolta över förtroendet att få samarrangera såväl expo som gala i år, säger Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena i ett pressmeddelande.

Swedish Game Awards är en spelutvecklartävling för oberoende spelutvecklare och är i dag Nordens största i sin kategori.

– Vi jobbar hårt för att Swedish Game Awards ska upplevas som en betydelsefull möjlighet för studenter i hela Sverige. Genom att ta Swedish Game Awards från Stockholmsområdet och till Skövde hoppas vi kunna stärka organisationens vision om att expandera verksamheten till hela landet och så småningom även internationellt. Just Skövde känns som ett naturligt första steg i och med dess koncentration av företag, utbildningar och forskning inom spel, säger Alexander Milton, projektkoordinator för Swedish Game Awards 2016.

I samband med årets gala och expo den 10 juni kommer priser att delas ut i åtta kategorier: Game of the Year, Gamer´s Choice, Best Diversity Effort samt Best Execution inom följande discipliner: Design, Art, Sound, Narrative och Technical development.

Därmed blir det stor finalexpo och gala vid Gothia science park i Skövde för en stor del av dataspelsbranschen i början av juni.

– Vi är stolta över förtroendet att få samarrangera såväl expo som gala i år, säger Magnus Ling, talesperson för Sweden Game Arena i ett pressmeddelande.

Swedish Game Awards är en spelutvecklartävling för oberoende spelutvecklare och är i dag Nordens största i sin kategori.

– Vi jobbar hårt för att Swedish Game Awards ska upplevas som en betydelsefull möjlighet för studenter i hela Sverige. Genom att ta Swedish Game Awards från Stockholmsområdet och till Skövde hoppas vi kunna stärka organisationens vision om att expandera verksamheten till hela landet och så småningom även internationellt. Just Skövde känns som ett naturligt första steg i och med dess koncentration av företag, utbildningar och forskning inom spel, säger Alexander Milton, projektkoordinator för Swedish Game Awards 2016.

I samband med årets gala och expo den 10 juni kommer priser att delas ut i åtta kategorier: Game of the Year, Gamer´s Choice, Best Diversity Effort samt Best Execution inom följande discipliner: Design, Art, Sound, Narrative och Technical development.