12 maj 2016 15:47

13 maj 2016 06:56

Broder till mördare kräver ersättning

LISA-MORDET

Brodern till den morddömde Nerijus Bilevicius kräver nu den svenska staten på över 300 000 kronor i ersättning med anledning av att han var frihetsberövad i ärendet.

Båda bröderna Bilevicius hämtades till förhör den 12 juni förra året och i de förhör som hölls med dem då delgavs de misstanke om mord på Lisa Holm. Men misstankarna mot den yngre brodern avskrevs i början av oktober och när nu Nerijus Bilevicius har dömts för mordet kräver den yngre brodern ersättning för den tid han var frihetsberövad.

Han kräver 308000 kronor, där huvuddelen avser ersättning för lidande, men också för förlorad arbetsförtjänst.

I skrivelsen till Justiekanslern, JK, framför mannen, via sin advokat Thomas Ört från Lidköping, att fallet som har rönt stor uppmärksamhet i både Sverige och hans hemland Litauen har varit mycket påfrestande för honom.

Han anser också att det faktum att Nerijus Bilevicisus advokater, först Inger Rönnbäck och därefter Björn Hurtig, har pekat ut honom såsom varande alternativ gärningsman.

Båda bröderna Bilevicius hämtades till förhör den 12 juni förra året och i de förhör som hölls med dem då delgavs de misstanke om mord på Lisa Holm. Men misstankarna mot den yngre brodern avskrevs i början av oktober och när nu Nerijus Bilevicius har dömts för mordet kräver den yngre brodern ersättning för den tid han var frihetsberövad.

Han kräver 308000 kronor, där huvuddelen avser ersättning för lidande, men också för förlorad arbetsförtjänst.

I skrivelsen till Justiekanslern, JK, framför mannen, via sin advokat Thomas Ört från Lidköping, att fallet som har rönt stor uppmärksamhet i både Sverige och hans hemland Litauen har varit mycket påfrestande för honom.

Han anser också att det faktum att Nerijus Bilevicisus advokater, först Inger Rönnbäck och därefter Björn Hurtig, har pekat ut honom såsom varande alternativ gärningsman.