12 maj 2016 13:58

12 maj 2016 20:15

"Riktigt lågt att ge sig på äldre"

SKÖVDE: Polisen om brott mot åldringar

Polisen ser mycket allvarligt på att två äldre kvinnor med rullatorer har rånats i centrala Skövde inom loppet av några dagar.
– Det är riktigt lågt att ge sig på människor som inte kan försvara sig, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen.

I torsdags i förra veckan blev en äldre kvinna bestulen på sin handväska när hon slagit sig ner på en parkbänk i Garpaparken Intill sig hade hon sin rullator, eftersom väskan fanns i eller på rullatorn rubriceras stölden som grov stöld. Två män sågs av vittnen springa från platsen. Väskans innehåll låg slängt utmed gångvägen mot brandstationen.

Polisen har sedan dess jobbat febrilt med att försöka spåra gärningsmännen.

På onsdagseftermiddagen var det dags igen – en äldre kvinna som var på promenad, stödd på sin rullator, hade satt sig på en bänk i närheten av kårhuset Boulogner när två okända män ryckte ifrån henne handväskan. Fallet rubriceras som rån just för att väskan rycktes från henne.

Efter gärningen ska männen ha sprungit mot bron vid järnvägsspåret, den uppgiften kom från ett vittne som sprang efter dem.

De båda händelserna har alltså gått till på nästan exakt samma sätt – två män slår till mot en äldre person med rullator som sitter på en bänk. Men hur polisen arbetar med de båda utredningarna vill Tony Johansson, utredningschef vid Skövdepolisen, inte kommentera.

– Jag har inget att säga om detta i nuläget, men än att vi har vidtagit vissa utredningsåtgärder. Vi hoppas också att personer som kan ha gjort iakttagelser hör av sig, vi har kontakt med ett par vittnen, men det är alltid till hjälp med så många som möjligt.

Tony Johansson anser att det är lågt att rycka och slita ägodelar från folk.

– Och det blir än värre när man ger sig på äldre, de blir tyvärr lätta offer. Det är riktigt fult gjort tycker jag.

I torsdags i förra veckan blev en äldre kvinna bestulen på sin handväska när hon slagit sig ner på en parkbänk i Garpaparken Intill sig hade hon sin rullator, eftersom väskan fanns i eller på rullatorn rubriceras stölden som grov stöld. Två män sågs av vittnen springa från platsen. Väskans innehåll låg slängt utmed gångvägen mot brandstationen.

Polisen har sedan dess jobbat febrilt med att försöka spåra gärningsmännen.

På onsdagseftermiddagen var det dags igen – en äldre kvinna som var på promenad, stödd på sin rullator, hade satt sig på en bänk i närheten av kårhuset Boulogner när två okända män ryckte ifrån henne handväskan. Fallet rubriceras som rån just för att väskan rycktes från henne.

Efter gärningen ska männen ha sprungit mot bron vid järnvägsspåret, den uppgiften kom från ett vittne som sprang efter dem.

De båda händelserna har alltså gått till på nästan exakt samma sätt – två män slår till mot en äldre person med rullator som sitter på en bänk. Men hur polisen arbetar med de båda utredningarna vill Tony Johansson, utredningschef vid Skövdepolisen, inte kommentera.

– Jag har inget att säga om detta i nuläget, men än att vi har vidtagit vissa utredningsåtgärder. Vi hoppas också att personer som kan ha gjort iakttagelser hör av sig, vi har kontakt med ett par vittnen, men det är alltid till hjälp med så många som möjligt.

Tony Johansson anser att det är lågt att rycka och slita ägodelar från folk.

– Och det blir än värre när man ger sig på äldre, de blir tyvärr lätta offer. Det är riktigt fult gjort tycker jag.