13 maj 2016 16:40

13 maj 2016 16:40

Festligt när slakteriet nyinvigde efter branden

SKÖVDE SLAKTERI: "Framtiden ligger för våra fötter"

Nu är nya Skövde slakteri invigt.
– Framtiden ligger för våra fötter. Jag och ledningsgruppen tror stenhårt på det här, säger Peter Ögren från ägarfamiljen.

Den 10 oktober 2014 brann det på slakteriet. På fredagen kunde man äntligen ställa till med invigningsfest för kunder, leverantörer och representanter från Skövde kommun. I de nya lokalerna hölls det tal, det minglades, det visades film och det bjöds på mat och dryck. Storägarfamiljen Ögren från Stockholm representerades av Peter och Andreas Ögren.

Modernt

Vd:n Ove Konradsson var på ett strålande humör och njöt av festen.

– En fantastisk känsla eftersom vi har haft en tuff resa de senaste 581 dagarna. Vi är glada att vi nu nått målet, säger han.

På vilket sätt är Skövdes slakteri Sveriges modernaste nu?

– Vi har en helt ny svinlinje med robotautomation för arbetsmiljön och som dessutom effektiviserar. Vi har också byggt en ny förädlingsanläggning som gör att vi kan producera mer per timme till ett konsumentanpassat pris.

Landsbygdministern Sven-Erik Bucht (S) skulle ha invigningstalat, men han fick ställa in. I stället fick kommunalrådet Leif Walterum (C) rycka in med klippsaxen. Det var passande eftersom det var Walterum som upptäckte branden – vilket han berättade om.

– Den fredagskvällen lämnade jag kommunhuset senare än vanligt. Plötsligt kände jag att det luktade brandrök. Jag tänkte att det var biogasanläggningen som brann. Men det var det inte och jag körde vidare till avloppsreningsverket. Då såg jag hur det rök ur taket och kunde larma räddningstjänsten och Ove.

I dag fortsätter festligheterna med en familjedag för slakteriets anställda.

Den 10 oktober 2014 brann det på slakteriet. På fredagen kunde man äntligen ställa till med invigningsfest för kunder, leverantörer och representanter från Skövde kommun. I de nya lokalerna hölls det tal, det minglades, det visades film och det bjöds på mat och dryck. Storägarfamiljen Ögren från Stockholm representerades av Peter och Andreas Ögren.

Modernt

Vd:n Ove Konradsson var på ett strålande humör och njöt av festen.

– En fantastisk känsla eftersom vi har haft en tuff resa de senaste 581 dagarna. Vi är glada att vi nu nått målet, säger han.

På vilket sätt är Skövdes slakteri Sveriges modernaste nu?

– Vi har en helt ny svinlinje med robotautomation för arbetsmiljön och som dessutom effektiviserar. Vi har också byggt en ny förädlingsanläggning som gör att vi kan producera mer per timme till ett konsumentanpassat pris.

Landsbygdministern Sven-Erik Bucht (S) skulle ha invigningstalat, men han fick ställa in. I stället fick kommunalrådet Leif Walterum (C) rycka in med klippsaxen. Det var passande eftersom det var Walterum som upptäckte branden – vilket han berättade om.

– Den fredagskvällen lämnade jag kommunhuset senare än vanligt. Plötsligt kände jag att det luktade brandrök. Jag tänkte att det var biogasanläggningen som brann. Men det var det inte och jag körde vidare till avloppsreningsverket. Då såg jag hur det rök ur taket och kunde larma räddningstjänsten och Ove.

I dag fortsätter festligheterna med en familjedag för slakteriets anställda.