13 maj 2016 10:43

13 maj 2016 10:43

Männen fortsatt häktade

NYHETER: Brott

Åtalet mot de två män som misstänks för sexövergrepp mot barn, en av dem misstänks bland annat för ett övergrepp på ett hotell i Skövde, dröjer ytterligare två veckor.

Åklagaren hade begärt och fick också på fredagen förlängning av åtalstiden till och med den 27 maj. Enligt åklagaren är förundersökningen ännu inte helt klar.

Grunden i ärendet där de två männen från norra Skaraborg, varav en är lärare, är häktade misstänkta för grova sexuella övergrepp mot ett flertal barn är en polisanmälan som gjordes förra sommaren. De häktades i början av april och misstänks bland annat för att gemensamt ha utfört ett av övergreppen. En av männen misstänks för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell, övriga gärningar på andra orter i Skaraborg och i Småland.

Den andre mannen misstänks för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Åklagaren hade begärt och fick också på fredagen förlängning av åtalstiden till och med den 27 maj. Enligt åklagaren är förundersökningen ännu inte helt klar.

Grunden i ärendet där de två männen från norra Skaraborg, varav en är lärare, är häktade misstänkta för grova sexuella övergrepp mot ett flertal barn är en polisanmälan som gjordes förra sommaren. De häktades i början av april och misstänks bland annat för att gemensamt ha utfört ett av övergreppen. En av männen misstänks för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell, övriga gärningar på andra orter i Skaraborg och i Småland.

Den andre mannen misstänks för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.