13 maj 2016 16:50

13 maj 2016 16:56

Två anhållna för brott mot Skövdeåldringar

NYHETER: Skövdebor misstänkta

Två unga Skövdebor anhölls på fredagseftermiddagen misstänkta för att ligga bakom de två åldringsrånen i Skövde. Polisen kom fram till de två genom vittnesuppgifter och andra utredningsåtgärder.

– På fredagsförmiddagen tog vi in en av dem till förhör och den andre några timmar senare, berättar Magnus Karlsson vid Skövdepolisen för SLA.

Båda männen anhölls under fredagseftermiddagen misstänkta för grov stöld och rån. Men hur de två ställer sig till anklagelserna vill Magnus Karlsson inte kommentera. Han vill heller inte uppge deras exakta ålder eller om de två sedan tidigare är kända av polisen.

– Nu ska vi arbeta vidare med utredningen under helgen så får vi se om det går till häktning i nästa vecka.

I torsdags i förra veckan blev en äldre kvinna bestulen på sin handväska när hon slagit sig ner på en parkbänk i Garpaparken. Intill sig hade hon sin rullator, eftersom väskan fanns i eller på rullatorn rubriceras stölden som grov stöld. Två män sågs av vittnen springa från platsen. Väskans innehåll låg slängt utmed gångvägen mot brandstationen.

På onsdagseftermiddagen var det dags igen – en äldre kvinna som var på promenad, stödd på sin rullator, hade satt sig på en bänk i närheten av kårhuset Boulogner för att vila när två okända män ryckte ifrån henne handväskan. Fallet rubriceras som rån eftersom väskan rycktes från henne.

Polisen har efter de båda attackerna arbetat intensivt med att få tag i gärningsmännen och man misstänkte tidigt att det kunde vara samma personer i de båda fallen. Detta eftersom händelserna hade gått till på nästan exakt samma sätt.

Men hur polisen arbetat och vilka utredningsåtgärder som vidtogs ville man inte avslöja för SLA tidigare i veckan. Nu är det tydligt varför – polisen var tidigt gärningsmännen på spåren och ville inte förvarna männen.

– Jag kan bara säga att vi har kommit framåt i utredningen tack vare förhör med målsäganden, med vittnen och dessutom har vi arbetat med andra utredningsåtgärder.

Karlsson är nöjd med att två nu är anhållna.

– Detta är ju nidingsdåd, att ge sig på människor som är i en utsatt situation är riktigt uselt.

– På fredagsförmiddagen tog vi in en av dem till förhör och den andre några timmar senare, berättar Magnus Karlsson vid Skövdepolisen för SLA.

Båda männen anhölls under fredagseftermiddagen misstänkta för grov stöld och rån. Men hur de två ställer sig till anklagelserna vill Magnus Karlsson inte kommentera. Han vill heller inte uppge deras exakta ålder eller om de två sedan tidigare är kända av polisen.

– Nu ska vi arbeta vidare med utredningen under helgen så får vi se om det går till häktning i nästa vecka.

I torsdags i förra veckan blev en äldre kvinna bestulen på sin handväska när hon slagit sig ner på en parkbänk i Garpaparken. Intill sig hade hon sin rullator, eftersom väskan fanns i eller på rullatorn rubriceras stölden som grov stöld. Två män sågs av vittnen springa från platsen. Väskans innehåll låg slängt utmed gångvägen mot brandstationen.

På onsdagseftermiddagen var det dags igen – en äldre kvinna som var på promenad, stödd på sin rullator, hade satt sig på en bänk i närheten av kårhuset Boulogner för att vila när två okända män ryckte ifrån henne handväskan. Fallet rubriceras som rån eftersom väskan rycktes från henne.

Polisen har efter de båda attackerna arbetat intensivt med att få tag i gärningsmännen och man misstänkte tidigt att det kunde vara samma personer i de båda fallen. Detta eftersom händelserna hade gått till på nästan exakt samma sätt.

Men hur polisen arbetat och vilka utredningsåtgärder som vidtogs ville man inte avslöja för SLA tidigare i veckan. Nu är det tydligt varför – polisen var tidigt gärningsmännen på spåren och ville inte förvarna männen.

– Jag kan bara säga att vi har kommit framåt i utredningen tack vare förhör med målsäganden, med vittnen och dessutom har vi arbetat med andra utredningsåtgärder.

Karlsson är nöjd med att två nu är anhållna.

– Detta är ju nidingsdåd, att ge sig på människor som är i en utsatt situation är riktigt uselt.