16 maj 2016 09:27

16 maj 2016 09:27

Anhållen för rån kan också ha anlagt bränder

SKÖVDE: Flera misstankar mot anhållen

De två unga Skövdebor som misstänks liga bakom åldringsrånen har begärts häktade. En av de två begärs också häktad misstänkt för att ligga bakom de många anlagda bränder som drabbades Skövde förra året, det handlar bland annat om branden som totalförstörde förskolan Skogen och det gamla stationshuset i Skultorp.

I fredags kunde SLA avslöja att polisen gripit två Skövdebor som misstänks för åldringsrånen i Skövde den 5 och 11 maj. De två 18 och 20 år anhölls senare under dagen misstänkte för grov stöld och rån.

De två har nu också begärts häktade, häktningsförhandlingar ska hållas under tisdagsmorgonen.

Nu står det också klart att de två misstänks för ytterligare ett rån den 5 maj, detta ska ha skett på Kungsgatan i Skövde.

Men när det gäller den yngre Skövdebon finns betydligt fler misstankar. Det gäller de många anlagda bränderna i Skövde under förra året – de misstänkta brotten är rubricerade som mordbrand, alternativt medhjälp därtill. Det handlar bland annat om den anlagda branden som totalförstörde förskolan Skogen i Skultorp, det gamla stationshuset i Skultorp och ett vindskydd vid Hållsdammen på Billingen.

I fredags kunde SLA avslöja att polisen gripit två Skövdebor som misstänks för åldringsrånen i Skövde den 5 och 11 maj. De två 18 och 20 år anhölls senare under dagen misstänkte för grov stöld och rån.

De två har nu också begärts häktade, häktningsförhandlingar ska hållas under tisdagsmorgonen.

Nu står det också klart att de två misstänks för ytterligare ett rån den 5 maj, detta ska ha skett på Kungsgatan i Skövde.

Men när det gäller den yngre Skövdebon finns betydligt fler misstankar. Det gäller de många anlagda bränderna i Skövde under förra året – de misstänkta brotten är rubricerade som mordbrand, alternativt medhjälp därtill. Det handlar bland annat om den anlagda branden som totalförstörde förskolan Skogen i Skultorp, det gamla stationshuset i Skultorp och ett vindskydd vid Hållsdammen på Billingen.