16 maj 2016 21:51

16 maj 2016 21:51

Avsked till musiklokalen

SKÖVDE: Musikskolan höll sin avslutningskonsert i Wennerbergssalen

Med musikskolans avslutningskonsert för säsongen så var det även dags att säga adjö till sin gamla konsertlokal, Wennerbergssalen. I september slår man i stället upp portarna till sina nya lokaler i den nya Kulturfabriken.

Wennerbergssalen var mer än överfull av publik och musiker under måndagskvällen. Avskedskonserten lockade kanske osedvanligt stor publik när det var dags att lyssna till musikskolans elever för allra sista gången i Wennerbergssalen. Musikskolans traditionella vårkonsert brukar annars hållas i S:t Helena kyrkan, men nu ville man ha ett sista avskedsframträdande i sin gamla konsertlokal.

– Det blir ju de sista undervisningsdagarna nu, säger Martin Lindor, sedan går flytten upp till Kulturfabriken. Det är mycket grejer att packa ihop som ska med i flyttlasset, möbler ska med, noter och pianon. Men känsliga instrument som blås och stråkar kör vi själva, de får inte åka flyttbil, berättar han.

Det är ett digert program som bjuds under avskedskonserten. Det inleds med en fanfar av brassensemblen och går raskt över till en häftig African marketplace där slagverkare och danstruppen uppträder. Efter ett Coldplay medley är det dags för WBO gänget som tutar i gång med en känd signaturmelodi, det är musiken till populära Wallace and Gromit figurerna.

Under tiden det är byte på scenen finns det chans för publiken att tävla i en frågesport med musiktema, och passande nog är en fråga om just de animerade figurerna som publiken just hört musiken till.

Ragtime dance framträder den yngre brassensemblen med och blir sedan avlösta på scenen av Wilhelm Enroth som låter sin saxofon ljuda i Harlem Nocturne. Paradorkester och drillflickorna gör sedan sin bejublade akt. Med filmmusiken till Startrek samt Fiesta tropical och Buglers holiday lyfter nästan taket i Wennerbergssalen. Det är kanske ett bra genrep inför den SM tävling orkestern ska delta i under sommaren, arrangör för den är Riksförbundet för unga musiker och den hålls i Västervik.

Efter pausen var det dags för nya musiker på scen, på spelade exempelvis Erik Westin, Golden strings samt Kammarorkestern. Ett antal elever fick också motta ett stipendium på 200 kronor från Musikskolan.

Wennerbergssalen var mer än överfull av publik och musiker under måndagskvällen. Avskedskonserten lockade kanske osedvanligt stor publik när det var dags att lyssna till musikskolans elever för allra sista gången i Wennerbergssalen. Musikskolans traditionella vårkonsert brukar annars hållas i S:t Helena kyrkan, men nu ville man ha ett sista avskedsframträdande i sin gamla konsertlokal.

– Det blir ju de sista undervisningsdagarna nu, säger Martin Lindor, sedan går flytten upp till Kulturfabriken. Det är mycket grejer att packa ihop som ska med i flyttlasset, möbler ska med, noter och pianon. Men känsliga instrument som blås och stråkar kör vi själva, de får inte åka flyttbil, berättar han.

Det är ett digert program som bjuds under avskedskonserten. Det inleds med en fanfar av brassensemblen och går raskt över till en häftig African marketplace där slagverkare och danstruppen uppträder. Efter ett Coldplay medley är det dags för WBO gänget som tutar i gång med en känd signaturmelodi, det är musiken till populära Wallace and Gromit figurerna.

Under tiden det är byte på scenen finns det chans för publiken att tävla i en frågesport med musiktema, och passande nog är en fråga om just de animerade figurerna som publiken just hört musiken till.

Ragtime dance framträder den yngre brassensemblen med och blir sedan avlösta på scenen av Wilhelm Enroth som låter sin saxofon ljuda i Harlem Nocturne. Paradorkester och drillflickorna gör sedan sin bejublade akt. Med filmmusiken till Startrek samt Fiesta tropical och Buglers holiday lyfter nästan taket i Wennerbergssalen. Det är kanske ett bra genrep inför den SM tävling orkestern ska delta i under sommaren, arrangör för den är Riksförbundet för unga musiker och den hålls i Västervik.

Efter pausen var det dags för nya musiker på scen, på spelade exempelvis Erik Westin, Golden strings samt Kammarorkestern. Ett antal elever fick också motta ett stipendium på 200 kronor från Musikskolan.