18 maj 2016 16:20

18 maj 2016 16:20

Golfklubb får 20-årigt arrende

SKÖVDE

Kommunstyrelsen föreslås godkänna att Skövde Golfklubb får ett 20-årigt arrendeavtal för den södra banan.

Sedan 1989 har klubben haft femårsavtal, men för den stora satsning som klubben planerar krävs ett mer långsiktigt avtal. Det kräver bland annat långivare och Allmänna Arvsfonden som är på väg att ge bidrag till projektet.

– Vi är positiva till detta. Skövde GK vill bli en Topp 20-bana i Sverige och lyckas man med det blir det en viktig nod i besöksnäringen i Skövde, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M).

För den norra banan och rangeområdet skrivs ett avtal som sträcker sig i 3+1 år. Här finns en vilja från kommunen att ställa om rangeområdet till bostäder.

Sedan 1989 har klubben haft femårsavtal, men för den stora satsning som klubben planerar krävs ett mer långsiktigt avtal. Det kräver bland annat långivare och Allmänna Arvsfonden som är på väg att ge bidrag till projektet.

– Vi är positiva till detta. Skövde GK vill bli en Topp 20-bana i Sverige och lyckas man med det blir det en viktig nod i besöksnäringen i Skövde, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M).

För den norra banan och rangeområdet skrivs ett avtal som sträcker sig i 3+1 år. Här finns en vilja från kommunen att ställa om rangeområdet till bostäder.