18 maj 2016 14:41

18 maj 2016 14:46

Morddömds fru kräver skadestånd

LISA-MORDET: Friad

Hustrun till den dömde mördaren Nerijus Bilevicius kräver nu skadestånd av den svenska staten för den tid hon satt frihetsberövad. Hon friades senare från brottsmisstankar.

Kvinnan var frihetsberövad i tio dagar, såsom anhållen och häktad, misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Senare avskrevs brottsmisstankarna mot henne. Nu kräver hon via Skövdeadvokaten Peter Falck skadestånd av den svenska staten för tiden i polisarresten och på häktet. Kvinnan har i skrivelsen till Justitiekanslern, JK, inte preciserat någon summa som hon kräver för det lidande hon anser sig utsatt för. Hon lyrkar i stället ersättning enligt praxis.

I skrivelsen påpekar hon att mordfallet har fått osedvanligt stort genomslag i Sverige och i hennes hemland Litauen. Både namn och bild på henne har publicerats. Hon ska också ha utsatts för hot. Kvinnan begär också ersättning för en resa I Litauen då hon kallats till polisförhör.

Nyligen krävde Nerijus Bilevicius bror skadestånd för den tid han var frihetsberövad, han specificerade kravet till drygt 300 000 kronor.

Kvinnan var frihetsberövad i tio dagar, såsom anhållen och häktad, misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Senare avskrevs brottsmisstankarna mot henne. Nu kräver hon via Skövdeadvokaten Peter Falck skadestånd av den svenska staten för tiden i polisarresten och på häktet. Kvinnan har i skrivelsen till Justitiekanslern, JK, inte preciserat någon summa som hon kräver för det lidande hon anser sig utsatt för. Hon lyrkar i stället ersättning enligt praxis.

I skrivelsen påpekar hon att mordfallet har fått osedvanligt stort genomslag i Sverige och i hennes hemland Litauen. Både namn och bild på henne har publicerats. Hon ska också ha utsatts för hot. Kvinnan begär också ersättning för en resa I Litauen då hon kallats till polisförhör.

Nyligen krävde Nerijus Bilevicius bror skadestånd för den tid han var frihetsberövad, han specificerade kravet till drygt 300 000 kronor.